Ivan Langer nařkl ministra Jurečku: Je jasné, proč útočí na mě. Je v tom podvod jeho kolegy

29.07.2014 9:16

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS) na svém Facebooku naznačuje, že za dopisem ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) ministryni spravedlnosti Heleně Válkové (ANO), v němž se upozorňovalo na údajné vazby Langera s olomouckými policisty i místními politiky, mohla být snaha lidovců odvrátit pozornost od olomouckého radního, který je nyní trestně stíhán. Lidovcům se to prý před volbami nehodí do krámu.

Ivan Langer nařkl ministra Jurečku: Je jasné, proč útočí na mě. Je v tom podvod jeho kolegy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se na Facebooku opřel do Lidových novin a potažmo do jejich vydavatelství Mafra, které ovládá Andrej Babiš (ANO). V pátečním vydání totiž LN řeší dopis, v němž jeden chartista požaduje prošetření údajných vazeb olomouckých policistů s místními politiky, například s Langerem.

Šlo o dopis bývalého chartisty Jiřího Středy, který napsal ministrovi zemědělství Marianu Jurečkovi a žádá v něm o prověření údajných úzkých vazeb olomouckých policistů a státních zástupců s místními politiky, mimo jiné s exministrem vnitra Ivanem Langerem. Jurečka na základě tohoto podnětu napsal Válkové.

Celá reakce Ivana Langera na článek v LN ZDE.

Dnes ale Langer na svém Facebooku upozorňuje na to, že vše mohlo být vyvoláno záměrně, protože jeden současný olomoucký radní prý potřebuje před komunálními volbami odvrátit pozornost od sebe a údajně zpochybnit práci místních orgánů činných v trestním řízení. Proto prý jeho stranický kolega Marian Jurečka (KDU-ČSL) napsal dopis ministryni spravedlnosti Heleně Válkové.

Spolustraník potřeboval pomoc

Ivan Langer totiž pokazuje na svém Facebooku na ohlasy od svých kamarádů, kteří nabízejí vysvětlení: „Celá radnice prý ví, že je to proto, že jeho stranický kolega a olomoucký radní je trestně stíhaný pro podvod a potřeboval pomoc svého stranického místopředsedy a vysokého ústavního činitele - odvést pozornost před komunálními volbami a zpochybnit práci místních orgánů činných v trestním řízení!“

Ivan Langer mu podle svých slov řekl, že o tom nic neví a že to jsou určitě jen „zlá slůvka“.

Je třeba mít zcela jasno

Přesto se exministr vnitra domnívá, že je třeba vše náležitě prověřit a oslovuje šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, ministra Jurečku a také Lidové noviny.

„Ale jak tak nad tím přemýšlím, myslím, že by se to přeci jen mělo prověřit; znáte to - na každém šprochu pravdy trochu...!!!“ dodává Langer.

„Je třeba mít zcela jasno v tom, zda poslanec a ministr české vlády nepřípustně nezasahuje do nezávislosti orgánů činných v trestním řízení a zda nezákonně neovlivňuje jejich práci?!“

1. Obracím se tímto na předsedu KDU-CSL s prosbou, aby prověřil nejasné pozadí dopisu svého stranického místopředsedy.

2. Doporučuji ministru zemědělství přesvědčivě vyvrátit tyto informace, kterých je prý plná olomoucká radnice.

3. Nežádám Lidové noviny z vydavatelství MAFRA, aby o tom napsaly jednu jedinou větičku!

Ivan Langer napsal:

Podivil se dnes jeden můj kamarád nad tím, proč se divím, že ministr zemědělství píše ministryni spravedlnosti dopis o práci olomoucké policie a státního zastupitelství...

Celá radnice prý ví, že je to proto, že jeho stranický kolega a olomoucký radní je trestně stíhaný pro podvod a potřeboval pomoc svého stranického místopředsedy a vysokého ústavního činitele - odvést pozornost před komunálními volbami a zpochybnit práci místních orgánů činných v trestním řízení!

Řekl jsem mu, že o tom nic nevím, že na bratrské pomoci nespatřuji nic špatného a že to jsou určíte jen zla slůvka!

Ale jak tak nad tím přemýšlím, myslím, že by se to přeci jen mělo prověřit; znáte to - na každém šprochu pravdy trochu...!!!

Je třeba mít zcela jasno v tom, zda poslanec a ministr České vlády nepřípustně nezasahuje do nezávislosti orgánů činných v trestním řízení a zda nezákonně neovlivňuje jejich práci?!

1. Obracím se tímto na předsedu KDU-CSL s prosbou, aby prověřil nejasné pozadí dopisu svého stranického místopředsedy.

2. Doporučuji ministru zemědělství přesvědčivě vyvrátit tyto informace, kterých je prý plna olomoucká radnice.

3. Nežádám Lidové noviny z vydavatelství MAFRA, aby o tom napsaly jednu jedinou větičku!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…