Ivan Pilip promluvil o průšvihu s OKD. Věděl prý, že se do něj řítíme, ale nedokázal s tím nic udělat

19.07.2017 22:31

Bývalý ministr financí Ivan Pilip (ODS) se v rozhovoru pro Seznam Zprávy mimo jiné vyjádřil k tomu, kdy se stala největší chyba v OKD. Podle něj tomu tak bylo v polovině 90. let.

Ivan Pilip promluvil o průšvihu s OKD. Věděl prý, že se do něj řítíme, ale nedokázal s tím nic udělat
Foto: OKD
Popisek: OKD

Pilip v rozhovoru mimo jiné uvedl také to, že divokou privatizaci důlních firem OKD a Mostecká uhelná umožnila chybná rozhodnutí pravicových vlád. Rozhodně to však nevnímá jako záměr, ale jako o opomenutí. 

Původní text ZDE.

„Tušili jsme, co se děje. Když jsem přišel na ministerstvo, odehrával se už pokus o převzetí Mostecké uhelné. Snažili jsme se mu zabránit,“ tvrdí tehdejší ministr financí Pilip. Domnívá se však, že v době, kdy na ministerstvo nastoupil, už bylo na záchranu dolů pozdě.

Chybou podle jeho názoru je to, že se stát v polovině 90. let vzdal majoritních podílů v obou firmách a nechal si jen minoritu. „Přesto, co se o té době traduje... V těch devadesátých letech bylo v politice daleko víc lidí, kterým šlo o politiku jako takovou,“ je si de facto jist Pilip, že za chybu z půli 90. let nikdo nedostal zaplaceno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…