Ivan Vyskočil v ráži: Kdyby měl zdraví národa na starosti Rakušan, raději sežeru jed na krysy! I Kalousek se zděsil víc než Mirka

28.03.2021 8:35

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kdyby měl na starosti zdraví národa, tedy potažmo i moje, pan Rakušan, tak raději rovnou sežeru jed na krysy,“ říká oblíbený herec Ivan Vyskočil a mluví i o Pirátech. Padla slova jako „vejlupci“ české politické scény nebo „převodní páka Bruselu a západních neziskovek a korporací“. Upozornil i na „zděšeného“ Kalouska. Ohledně podílu českých potravin v obchodech si neodpustil pořádné rýpnutí vůči „západním chudákům“. Jasný vzkaz pak poslal na soud do Brna a zmínil „islámské právo“. V Nedělním ránu také zavzpomínal nejen na Hanu Hegerovou, ale například i na Hanu Maciuchovou nebo Luďka Munzara a Pavla Landovského.

Ivan Vyskočil v ráži: Kdyby měl zdraví národa na starosti Rakušan, raději sežeru jed na krysy! I Kalousek se zděsil víc než Mirka
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Asi tentokráte nezačnu zvesela. Než jsem začal psát, zastihla mne zpráva, že zemřela Hana Hegerová,“ pokyvuje smutně Ivan Vyskočil a vzpomíná.

Na plné pecky jsme pouštěli Mylorda, Obraz Doriana Graye

„Najednou se mi vybavil náš starý žižkovský byt. Bylo to na jaře 68 a ještě se spolužáky Čestmírem Gebouzkým a Honzou Eklem jsme se připravovali na závěrečné státnice na naší DAMU. No, „připravovali“….. Bylo krásně, teplo, měli jsme otevřená všechna okna a hlavně koukali na ulici. Ani jedna z žižkovských holek neprošla ulicí bez povšimnutí, pískání a poznámek. Málem došlo i ke rvačce. Když padla nevhodná poznámka na některou, která tak nějak patřila do „mého portfolia“, abych se vyjádřil současným jazykem. K tomu všemu a stále dokola jsme si pouštěli desku Hany Hegerové s jejími šansony,“ vzpomíná Ivan Vyskočil a pokračuje.

„Nemohli jsme se nabažit všech těch písní a jejího podání. Náš starý gramofon už byl horký a deska už měla šumy a tu a tam přeskočila drážku. Ale my znova a znova a na plné pecky pouštěli Mylorda, Obraz Doriana Graye, Noc a všech dvanáct písní, co se na desku vešlo. A holky z ulice nahoru otáčely hlavy a slyšely tu hudbu a smály se na nás a my jsme si připadali jako mistři světa a byli jsme šťastní. Inu, bylo nám dvacet – a to všechno vysvětluje. Kouzlo a bezstarostnost dvaceti let se už někam ztratily, ne tak kouzlo šansonů Hany Hegerové,“ říká s nostalgickým úsměvem herec.

Nejen Hegerová, ale také Munzar, Maciuchová, Lanďák…

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí
„A najednou ta zpráva, že tahle dáma, původním jménem Carmen Farkašová, odešla. Nemusím ani říkat, že se mi také vždycky strašně líbila, a o to víc její zpěv. Nebudu tady psát hysterické bláboly o tom, jaká je to škoda a jak tady ještě dlouho měla být. Lidský život je konečný a každému ta svíce života ubývá. Je nakonec krásné, je-li život naplněn, a když něco po člověku zůstává. Vždyť tohle děvče z Bratislavy zpívalo v pařížské Olympii. A pak se mi začala hrnout jména, kdo nás v poslední době opustil. Jan Skopeček, Láďa Mrkvička, Luděk Munzar, moje spolužačka Hana Maciuchová, Standa Zindulka, Stelinka Zázvorková, Míša Pavlata, Honza Tříska, Jirka Hálek... a ke každému bych musel předeslat - výborný herec a skvělý kolega. Zvláštní místo nechávám pro Lanďáka, Pavla Landovského. Vážil jsem si ho a měl ho rád. Výborný herec, autor a báječný chlap. Byl takový můj guru,“ pokyvuje Ivan Vyskočil a podotýká.

„Ale proč tady o těch, co už tu nejsou, mluvím? Jak říkám. Nejsem hysterický a vím, že jednou tam musíme všichni. A není nad čím plakat, zvláště když život byl naplněn úspěšnou prací a láskou. Ale nemohu se zbavit pocitu, že naše umělecká branže má vůči těmto lidem velký dluh. Jakoby ta nová generace režisérů, až na vzácné výjimky, nevyužila dostatečně jejich zkušeností a umění, dokud tady mezi námi byli.“

To raději sežeru jed na krysy

„A teď jen tak letem světem. Sledoval jsem v televizi, jak ke covidu a k vládě promlouval pan Rakušan ze STANu. Už máme všichni pandemie plné zuby, ale kdyby měl na starosti zdraví národa, tedy potažmo i moje, pan Rakušan, tak raději rovnou sežeru jed na krysy,“ načíná další téma Ivan Vyskočil a pokračuje. „STAN vzali pod křídla další ‚vejlupci‘ české politické scény, Piráti. Téhle straně nevěřím ani nos mezi očima. Ani dojemný pláč paní Olgy Richterové mě o upřímnosti jejich myšlení nepřesvědčil. Myslím, že v sobě nemají ani tolik cti, jakou měli jejich jmenovci, námořní lupiči. Je to převodní páka Bruselu a západních neziskovek a korporací,“ říká rázně a dodává.

Kalousek ještě zděšenější než Mirka? A „západní chudáci“

„Dokonce i sám Kalousek se vyděsil při představě, že by se mohli dostat do vlády. A jestli Kalousek je ještě zděšenější než Mirka, tak to o něčem svědčí. Však se také Piráti ochotně přidali ke skvadře odložených politiků hnízdících v Senátu. Společně protestovali proti navrhovanému zákonu o podílu českých potravin v obchodech. Všechny ty bláboly o zdražení potravin, o tom, jak na to čeští zemědělci nestačí a nevím co ještě. Všechny tyto protesty a snášení často nesmyslných protidůvodů mají společného jmenovatele. Vždyť kdybychom se jako ČR více osamostatnili, kam budou prodávat západní potraviny druhé jakosti, rajčata bez chuti a maso převážené tisíce kilometrů přes celou Evropu? Přece byste nechtěli, aby ti ‚západní chudáci‘ přišli o své zisky. Děs a hrůza, to by je Brusel nepochválil, že, paní Jourová?“ nešetří sarkasmem herec a pokračuje.

„A že na to čeští zemědělci nestačí? A kde byli všichni ti chytráci, když se tady ničilo zavedené a prosperující české zemědělství? Kde byli, když se nenahraditelná česká zemědělská půda zastavovala a dál zastavuje odpornými, plechovými sklady a montovnami? Na to nepotřebujeme žádné statistiky. Stačí otevřít oči, když jedete krajinou, a jímá vás hrůza. Proti čemu to opět brojí ti zaprodanci Bruselu? České zemědělství opět musí žít a tedy musí mít odbyt! A nebudeme-li aspoň z velké části soběstační, bude stačit opět nějaký světový, nebo jen celoevropský otřes a budeme v ... víte kde!! Už jsme to zažili zrovna při této patálii s covidem. Viděli jsme, že to platí i ve vztazích mezi státy: Bližší košile, než kabát!“ pokyvuje Ivan Vyskočil.

Šest let za pár vět na internetu? Jako by se už soudilo podle islámského práva

Anketa

Byl by Ivan Bartoš dobrý premiér?

1%
97%
2%
hlasovalo: 21204 lidí
„Brno. Tohle město bylo vždycky něčím zvláštní. Už jen tím, jak řada lidí, které znám, i mých kolegů, jsou až neuvěřitelní brněnští patrioti, ale všichni se cpou do Prahy, kde většinou i žijí. V poslední době mě zarazilo i brněnské soudnictví,“ dostává se Ivan Vyskočil k dalšímu tématu, které ho v posledních dnech zaujalo.

„Rozsudek 6 let za pár vět na internetu, mi připadal jako by se v Brně už soudilo podle islámského práva. Přitom ty věty nebyly až takového rázu, jako že je třeba ‚podřezat a vykrvit‘ určitou část populace. Počítám, že kdyby ty věty zněly takto, byl by asi nešťastník odsouzen k ukamenování na brněnském náměstí Svobody. Ovšem pokud někdo použije takové návodné svinstvo vůči našemu panu prezidentovi, je to vlastně jen takový veselý a žertovný přestupek. Fuj, styďte se, páni soudci!“ vzkazuje umělec rázně.

Hlásači MeToo a podobných kravin

„Mohl bych tady glosovat další a další perly, které se denně dočítám a slyším ve zprávách. Ne! Začíná být hezky. Jděte ven a poslouchejte, jak začali zpívat ptáci,“ nabádá čtenáře ParlamentníchListů.cz Ivan Vyskočil.

A s humorem sobě vlastním podotýká: „Nevím, zda bych to neměl v rámci korektnosti odsoudit? Samečci lákají samičky a naopak. Jezuskote, vždyť to je sexuální harašení, až se les otřásá,“ směje se. „Kocouři nám před barákem začali v noci kňourat, že až má člověk dojem, že tam někde pláče dítě. To všechno s sebou přináší jaro. Vím, že i vy se ohlédnete za hezkou holkou a jim se snad i v téhle době tzv. zapalují lýtka. Konečně, kdyby nám tohle měli všichni ti hlásači MeToo a podobných kravin zkazit, tak co bychom si, pánové, počali? Zaplaťpánbůh, ještě že příroda zůstává normální... A vám, čtenáři, přeju, aby zůstala normální i ve vás!“

reklama

autor: David Hora

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…