Ivanu Langerovi prý vyhrožují zmlácením a zlynčováním. Za tato slova o Ivo Ištvanovi

27.11.2013 8:49

Někdejší vlivný místopředseda ODS, exministr vnitra, dnes advokát Ivan Langer se bojí o svoje zdraví. Kvůli svým výrokům v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vztahujícím se ke kauze Nagyová, která vedla k pádu vlády, mu prý vyhrožují lynčováním a zmlácením. Langer o tom napsal na svůj Facebook.

Ivanu Langerovi prý vyhrožují zmlácením a zlynčováním. Za tato slova o Ivo Ištvanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

"Tak už mi (24 let od listopadu 1989) vyhrožují za můj názor (vyjádřený v rozhovoru v Parlamentních listech) zmlácením a lynčováním... A tak přemýšlím nad tím, co je lepší - být za vlastní názor v totalitě ve vězení anebo v demokracii zmlácený...?" napsal Ivan Langer na svůj profil na sociální síti Facebook.

Na dotaz jednoho z diskutujících pod tímto statusem, co vlastně bývalý politik řekl, odpovídá Langer stručně, zato i s narážkou na vrchního státního zastupitele v Olomouci Ivo Ištvana. "Tomáši - jen to, co jsem kdysi napsal: 'Nemůže existovat pravomoc bez odpovědnosti. Žalobci budou žalovanými a žalovaní žalobci.' A přidal - 'Ivo, už je čas jít!'," připomíná exministr svá slova.

Žalovaní budou žalobci...

Žalovaní budou žalobci a žalobci budou žalovanými, je přesvědčen někdejší vlivný místopředseda ODS o tzv. kauze Nagyová. Podle něj musí i státní zástupce a policista nést důsledky za své prokazatelně špatné rozhodnutí.

Celý rozhovor s Ivanem Langerem ZDE.

"Pro mne je způsob, jakým postupovalo státní zastupitelství a policie v případě tří exposlanců ODS, naprosto nepřijatelný a neakceptovatelný a odmítám hrát hru na odlišný právní názor. Postup, který zvolil vrchní státní zástupce Ivo Ištvan, byl v rozporu se zákonem. Měl se hned obrátit na Nejvyšší soud. Ti lidé vůbec neměli být stíháni za předpokladu, že by Nejvyšší soud rozhodl již tehdy.

Kroutím nevěřícně hlavou nad vyjádřením nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana na otázku, zda je spravedlivé, že tři exposlanci nebudou stíháni a Nečas bude stíhán. Řekl, že je nespravedlivé, že Nečas bude stíhán. To je jako zvukový přepis George Orwella a jeho románu 1984," uvedl dále Langer.

Ivo, je čas jít!

Nespravedlivé podle něj je, že ti tři byli vůbec stíháni, že ti tři vůbec byli vzati do vazby. "Opravdu věřím v to, že v této zemi musí existovat vedle nepochybné pravomoci i odpovědnost, že i státní zástupce a policista stejně jako každý jiný řadový občan musí nést odpovědnost za své prokazatelně špatné rozhodnutí. A toto bylo špatné rozhodnutí a oni musí nést důsledky.

A stejně jako jsem držel exposlancům ODS pěsti, budu je podporovat, aby se domáhali náhrady škody a náhrady újmy, která jim byla způsobena. A budu první, který se postaví před Vrchní státní zastupitelství v Olomouci a bude říkat: Ivo, tvůj čas nadešel," řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Ivan Langer.

Co přesně napsal Ivan Langer na Facebook:

Tak uz mi (24 let od listopadu 1989) vyhrozuji za muj nazor (vyjadreny v rozhovoru v Parlamentnich listech) zmlacenim a lyncovanim.. A tak premyslim nad tim, co je lepsi - byt za vlastni nazor v totalite ve vezeni anebo v demokracii zmlaceny...?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…