Ivo Rittig s advokáty chystají další stížnost. Už ho prý vyšetřují roky a pořád žádný výsledek

28.04.2015 10:23

Dle Lidových novin se obviněným v kauze Ivo Rittiga nelíbí dlouhá prodleva ve vyšetřování. To prý trvá již tři roky, kdy se prošetřuje Rittig a další obvinění v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik. Důvod, proč se celé vyšetřování protahuje, je prý ten, že promluvil jeden z obviněných o Rittigových „špinavých“ penězích.

Ivo Rittig s advokáty chystají další stížnost. Už ho prý vyšetřují roky a pořád žádný výsledek
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Tím obviněným v kauze Rittig je Jaroslav Kubiska, který prý spolupracuje ohledně případu Eleo Chemical, který je s Rittigem také spojený, a nyní prý promluvil i o pražských jízdenkách. Kubiska prý pracoval v letech 2009 až 2010 jako finanční analytik v účetní firmě Peskim, která spolupracuje s advokátní kanceláří MSB legal, u níž je klientem Ivo Rittig.

Kubiska prý poskytl informace o účtech, kam posílal Rittig miliony z firmy Cokeville Assets, která má sídlo na Britských Panenských ostrovech. Tato společnost měla obdržet v letech 2008 až 2011 podle policie přes čtyřicet milionů korun od tiskařské firmy Neograph, která dodávala pražskému dopravnímu podniku jízdenky. Miliony tak měla poslat firmě Cokeville Assets za pomoc, díky které obdržela zakázku. Kubiska, který nyní spolupracuje s policií, měl ve zmíněném období mít kontrolu nad toky peněz ve firmě Neograph.

Protikorupční policie tak podle Lidových novin rozšíří na Rittiga a další obvinění z praní špinavých peněz. Rittig i ostatní však tato obvinění odmítají a sám Rittig se ohradil vůči svědkovi Kubiskovi s tím, že nic neví. „Nějakej Kubiska. Nikde nebyl, nikoho nezná a s nikým nemluvil. Trumfový eso. Fakt dobrý ;-),“ napsal minulý rok na svém twitterovém účtu lobbista.

 Tento rok se podle LN prý Rittig znovu zmínil o Kubiskovi, tentokrát s tím, že spolupracující v kauze prý lže. „Kubiska lže už v tom, že něco někde účtoval. Spolupracující, který nemluví pravdu, nemůže bejt spolupracující,“ napsal vlivný podnikatel.

Dle vyšetřovatelů této kauzy prý pražský dopravní podnik tehdy zaplatil za dodání jízdenek firmě Neograph o 62 milionů korun více, než kdyby jízdenky dodávala Státní tiskárna cenin. Podle Kubisky mělo z této částky 40 milionů odejít do karibské firmy Cokeville Assets, odkud peníze proudily na další Rittigovy účty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…