Ivo Rittig se dobře pobavil, když si dnes přečetl...

16.05.2014 11:42

Lobbista Ivo Rittig na svém účtu na sociální síti Twitter v pátek dopoledne čile glosoval informace o tom, že údajně uplácel trojici rebelujících exposlanců ODS Marka Šnajdra, Ivana Fuksu a Petra Tluchoře. Peníze a drahé dary měl dávat také bývalé první ruce expremiéra Janě Nagyové (dnes Nečasové). Fakta, která vyplynula z vyšetřování kauzy Nagyová, zveřejnil deník MF Dnes na titulní straně.

Ivo Rittig se dobře pobavil, když si dnes přečetl...
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Státní zastupitelství tvrdí, že exposlanci dostali peníze od lobbisty Ivo Rittiga 6. listopadu 2012, tedy ve stejný den, kdy trojice oznámila, že se vzdá mandátů. Dozorující státní zástupce Rostislav Bajger podle MF Dnes v dokumentu uvedl, že úplatek je možné dát do souvislosti třeba s částkou 1,7 milionu korun zajištěnou u Ivana Fuksy. Podle Bajgera Fuksa původ peněz hodnověrně nevysvětlil. Státní zástupce tvrzení opírá také o odposlechy.

Ačkoli ze strany vyšetřovatelů a státních zástupců jde o vážná obvinění, Rittig bere zveřejněné informace s nadsázkou a s nadsázkou je rovněž glosuje na svém Twitteru. O tom svědčí hned čtyři příspěvky z pátečního dopoledne, ve kterých se naváží nejen do práce státních zástupců a vyšetřovatelů, ale také zesměšňuje deník MF Dnes.

Rittig bere své obvinění s humorem

„Svět podle Ištvana a Šlachty: vytipovat cíle, vymyslet záminku, nasadit štěnice lidem až do zadku, sebrat drby a udělat z nich 'důkazy' ;-)." Tak reagoval lobbista hned po ránu. Zanedlouho připsal další příspěvek s narážkou na deník, který informace zveřejnil.

„Moje nejoblíbenější noviny je Ištvanova @mfdnes. Zase mám titulku a úplně zadarmo :-) V @GazettedeMonaco by to stálo balík," napsal a o moment později dodal: „Důkazy patří k soudu a kecy do @mfdnes :-))". „Zavináč", který se běžně používá v e-mailových adresách, v prostředí sítě Twitter odkazuje na stránky dalších uživatelů, resp. v tomto případě deníků.

Sérii glos uzavírá prozatím poslední, čtvrtý a značně ironický příspěvek: „Na těch penězích by měli místo mých otisků prozkoumat otisky holubích drápů. Jsem stará škola a s balíčky zásadně posílám poštovní holuby:-)."

Kromě podplácení zmíněných exposlanců Rittig podle státního zástupce uplácel i tehdejší šéfku kabinetu Petra Nečase. Lobbista se prý s Nečasovou domlouval na obsazování funkcí ve státních orgánech a firmách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…