Ivo Rittig se otřel o Kalouska a miliardáře Janečka, pochválil se a k Nagyové řekl...

31.03.2014 8:03

Vlivný podnikatel a lobbista, obviněný Ivo Rittig, nevlastní žádný majetek. A to ani v Česku, ani doma v Monaku. Jak sám tvrdí, není materiálně založen. Přesto přiznává, že vybudoval věci, které málokdo zvládne za sto let. Prý jen za posledních deset let vydělal přes 100 milionů. Že by si žil nad poměry bez příčiny, jsou prý urážky. Serveru Lidovky.cz se Rittig kromě majetků vůbec poprvé vyjadřuje i ke svým obviněním.

Ivo Rittig se otřel o Kalouska a miliardáře Janečka, pochválil se a k Nagyové řekl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

Anketa

Který český premiér byl nejlepší?

16%
56%
2%
5%
12%
1%
2%
1%
2%
hlasovalo: 17467 lidí

Ivo Rittig sice bydlí v luxusním domě a létá soukromým letadlem, přesto v Česku oficiálně nic nevlastní. Všeho majetku v zemi se zbavil. Jenže vůbec nic nevlastní ani ve svém místě bydliště, v Monaku. „Asi nejsem materiálně založen,“ řekl pro Lidovky.cz s tím, že rozhodně nejde o to skrýt svůj majetek před zabavením. „Státní zástupci říkají, že umí zabavovat majetek, bez ohledu na to, koho je, tak je to jedno,“ dodává.

Přesto zde existuje rozpor. Podle serveru Rittig nic nevybudoval, nic nevyrábí a stejně si žije nad poměry. A reakce podnikatele? „To jsou ošklivé urážky. Já tady vybudoval věci, které málokdo zvládne za sto let. Vydělal jsem za posledních deset let přes 100 milionů jenom z byznysu v ČR,“ řekl pro Lidovky.cz Rittig. K podnikání v ČR se rád vrátí, až se tady nastolí normální poměry, tvrdí.

Kalousek, Randák, Nagyová...

Jako důvod policejní razie a prošetřování Rittig uvádí konkurenční boj mezi vlivnými podnikatelskými skupinami. „Každý v téhle zemi ví například o agresivitě podnikatelů sdružených okolo pana Kalouska,“ míní.

K tomu se Rittig zmiňuje i o privatizaci dopravního podniku. „Randák versus tehdejší ředitel DPP Dvořák a jejich osobní spor. Pak tu máme americké oblíbence v čele se soudruhem Janečkem a jejich politické tažení před volbami, naprosté fiasko naštěstí,“ popisuje. Podle lobbisty jsou tohle už známé příběhy. „Já jsem měl přivést spoustu lidí ke slávě, že mě tou kauzou sešrotují. Ale nějak to nevyšlo a dodnes nevychází,“ říká.

O čem ale obviněný nemůže mluvit, je únik informací z BIS, které mu měla dávat Jana Nagyová (dnes Nečasová). „Je to v tajném režimu, dostal bych pokutu. Obecně můžu říct, že obvinění z utajovaných skutečností je asi nejabsurdnější, co se okolo mě objevilo,“ tvrdí lobbista v rozhovoru pro Lidovky.cz. A negativně se tváři i k tvrzení, že by Nečasova manželka měla v pražské Pařížské ulici, kde Rittig vlastnil obchod, otevřený účet na luxusní zboží. „U mě vždy platilo, bez peněz do hospody nelez,“ tvrdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…