Ivo platil Janu, to každý věděl. Klíčová věta z odposlechu dvou mocných mužů

20.02.2014 7:10

Cennosti v celkové hodnotě deset milionů měli policisté najít u Jany Nagyové, bývalé šéfky sekretariátu a dnes manželky expremiéra Petra Nečase. Spekulují, že tyto dárky mohly být protiplněním za sjednání schůzky s ministerským předsedou. Kromě toho prý bývalá úřednice vlastní celkem tři byty.

Ivo platil Janu, to každý věděl. Klíčová věta z odposlechu dvou mocných mužů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Anketa

Jste spokojeni s prací Bradáčové a Ištvana?

90%
10%
hlasovalo: 13765 lidí

Když v červnu loňského roku policisté dělali u Nagyové domovní prohlídku, šokovalo je podle deníku MF Dnes zejména množství luxusních doplňků, které u ženy objevily. Jednalo se například o drahé šperky Cartier, jejichž původ ověřovali minulý týden ve zlatnictví v Pařížské ulici. Kromě toho měla doma několik luxusních kabelek.

Policisté nyní zjišťují, zda si Nagyová ze svých příjmů mohla takový luxus dovolit. V opačném případě by vznikalo velmi silné podezření, že dárky pocházejí z trestné činnosti. Již před Vánocemi vypracoval státní zástupce Ivo Ištvan tzv. vztahovou analýzu spisu, ve které hovořil o hodnotě přesahující deset milionů korun.

Naprosto vše o Janě Nagyové-Nečasové ZDE.

Kromě toho je Nagyová rovněž velmi zdatnou nákupčí nemovitostí. V Praze má vlastnit tři byty za celkem deset milionů. Částečně je splatila hypotékami a prodejem nemovitostí v Karlových Varech, ale i tak je porovnání s jejími příjmy velmi podezřelé. Nagyová nikdy nepodnikala, zaměstnaná byla od roku 1996 v sekretariátu ODS a později na ministerstvu a Úřadu vlády pod Petrem Nečasem.  

Podle MF Dnes se policie domnívá, že drahé módní doplňky byly protihodnotou za sjednání schůzky s Petrem Nečasem. Ivo Ištvan k tomu píše, že „za vyřízení záležitosti v prospěch jiných osob vyžadovala dárky či jinou formu odměny“. Další policejní hypotéza pracuje s tím, že dárcem byl lobbista Ivo Rittig.

Právě díky jeho odposlechům prý policisté na Nagyovou přišli. V odposleších Rittiga, ale i Romana Janouška, nebo Tomáše Hrdličky, často zaznívalo, že „Jana to zařídí“. Přímo v rozhovoru Janouška s Hrdličkou mělo dle deníku zaznít: „Ivo platil Janu, to každý věděl." 

„Jana Nagyová se začala jevit jako jedna z vůdčích osobností prověřované skupiny podezřelých v oblasti manipulace veřejných zakázek a obsazování funkcí v orgánech státu zájmovými osobami,“ shrnul v analýze spisu žalobce Ištvan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…