Izraelci a Palestinci se hádají, a mezitím umírají nevinné děti. Anglické noviny píší o scénách, které rozplakaly i otrlé pozorovatele

03.08.2014 13:33

Ve válkách běžně umírají lidé, a to nejen vojáci, ale i zdravotní sestry v nemocnicích, učitelé či zemědělci. Jakmile ale začnou umírat děti, je to mimořádná obscénnost, píše britský deník The Guardian.

Izraelci a Palestinci se hádají, a mezitím umírají nevinné děti. Anglické noviny píší o scénách, které rozplakaly i otrlé pozorovatele
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pražská demonstrace proti Izraeli, a za svobodu Palestiny

„Děti nemají žádnou agendu, nemají ani nejmenší stopu odpovědnosti, kterou dospělí mohou nést různou měrou. Děti neznají propagandu, nejásají na rozhněvaných shromážděních, neposílají muže do války s požehnáním, nesedí na schůzích, kde důvody pro či proti vedení války vážně přetřásají muži středního věku. Ne, děti jen umírají. Nebo přijdou o své nožičky, o své ruce, o své oči,“ píše britský deník ve svém editorialu, který citují Britské listy.

Po světě se rychle rozšířily fotografie zkušených činitelů OSN, kteří při návštěvě základní školy v Džabalii neudrželi slzy po tom, co viděli.

„Vážní mluvčí vysvětlují, že vinu nese druhá strana, protože skrývá své bojovníky, své rakety a dělostřelecké granáty v obydlených oblastech. Že oni dávají velký pozor, ale chyby se prostě dějí. Nevysvětlují, proč druhá strana nechce umístit své bojovníky, řekněme, na fotbalový stadion, kde by je bylo možno zkosit bez rizika pro civilisty. Hamás, na druhé straně, připisuje veškerá civilní úmrtí zlovolnému úmyslu izraelské armády,“ píše deník o sporu, který se ale postupně stává břemenem všech lidí.

Celý text si PŘEČTETE ZDE.

„Nejzákladnější otázka, proč Izrael provedl tuto invazi, není spojena s tím, co Hamás nebo Izrael dělají či udělaly, ale je spojena s tím, co Izrael neudělal,“ míní list. Izrael se prý totiž za poslední léta vyhýbá rozumnému vyjednávání s umírněnými částmi palestinského národa.

„Jestliže chcete mír, připravujte se na válku, praví starořímské přísloví. Ale tady je opak: Jestliže se chcete vyhnout válce, připravujte se pro mír. Netanjahuova vláda platí cenu za to, že se zrádně vyhýbala skutečnému vyjednávání s Palestinci prostřednictvím dlouhé série podvodů a odvádění pozornosti,“ stojí v textu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…