J. X. Doležal se rozjel: MfD jako Rudé právo. Sobotka odvolal Chládka na písknutí Babišových novin

29.05.2015 10:04

Jiří X. Doležal napsal na serveru Reflex.cz, že se cítí, jako by byl v předešlém totalitním režimu. Srovnává odvolání ministra školství Marcela Chládka kvůli obvinění v Babišově MF Dnes, že je „hulvát“, s Rudým právem, které prý také nejdříve psalo o tom, kdo bude ten den zatčen a následně se tak stalo.

J. X. Doležal se rozjel: MfD jako Rudé právo. Sobotka odvolal Chládka na písknutí Babišových novin
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Podle Doležala je to stejné, jako kdysi v padesátých letech. Tehdy si prý mohl politik, který byl později zatčen, přečíst v Rudém právu, že je „zrádce socialismu“. Doležal tak naráží na fakt, že bylo psáno o Chládkovi jako o „hulvátovi“ včera ráno v MF DNES, poté v poledne i na serveru iDNES.cz a následně byl po šesti hodinách odvolán.

Doležal však podotkl, že Rudé právo hovořilo za komunistickou stranu, ale „MF Dnes hovoří úslužnými ústy Jaroslava Plesla za Andreje Babiše“.

„Dnešní pád ministra ukázal, že prostě přestaly platit demokratické mechanismy řízení společnosti,“ napsal Doležal a dodal, že dnes se již nerozhoduje ve vládě, ale „ve skutečném centru moci – Agrofertu“.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka podle Doležala „odkývá“ kterýkoliv požadavek Babišovi jen kvůli tomu, že mu Babiš dovolil zvýšit důchody. Chládka prý Sobotka obětoval „na písknutí“ Babišových novin.

Demokracie dle Doležala u nás již skončila a spíše bychom se měli nazývat „teritoriální divizí Agrofertu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…