Já dělám zahraniční politiku ANO, vykládal Stropnický Moravcovi. Andrej Babiš mu ještě během pořadu vysvětlil, že žádnou nedělá

12.11.2017 18:14

Končící ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v Otázkách Václava Moravce prohlašoval, že se podílí na formování zahraniční politiky nové menšinové vlády hnutí ANO. Šéf hnutí Andrej Babiš Stropnickému okamžitě vysvětlil, že je to celé jinak.

Já dělám zahraniční politiku ANO, vykládal Stropnický Moravcovi. Andrej Babiš mu ještě během pořadu vysvětlil, že žádnou nedělá
Foto: ReproFoto
Popisek: Andrej Babiš hostem v televizi CNN.

Před kamerami České televize ujišťoval, že je ANO prozápadní politickou silou a že Česká republika zůstane pevně zakotvena v EU i s vládou Andreje Babiše. Moravec od Stropnického také slyšel, že se končící ministr podílí na formování zahraniční politiky hnutí.

Když to slyšel Andrej Babiš, rychle poslal svému místopředsedovi vzkaz, že je to celé trochu jinak.

„Koukám na @OtazkyVM a jen bych chtěl říct, že zahraniční politiku hnutí dělám já. Koho to zajímá, ať se koukne na Rai Uno, ZIB 2, CNN, Focus, Wirtschaftswoche a na moje schůzky s @guyverhofstadt, @ManfredWeber ad.,“ napsal Babiš. Na jeho tweet upozornil např. server Novinky.cz.

 

 

O Stropnickém se přitom spekulovalo jako o možném ministrovi zahraničí v nové vládě. Ministr tuto spekulaci odmítl komentovat. Prý se naučil dopředu nepočítat s ničím. Možná dělá dobře.

Jenže pravděpodobný příští premiér si všiml, že novináři si jeho prvního tweetu všimli a píší o něm články. Rozhodl se proto své stanovisko poněkud dovysvětlit. Použil k tomu postavičku opičky. Prý v žádném případě nemá zapotřebí vést nějakou při s Martinem Stropnickým, jen chtěl říct, že tváří zahraniční politiky hnutí je teď on sám.

„Tak koukám, že mí oblíbení novináři píšou o mém předchozím tweetu, že se nějak ‚názorově vymezuju‘ vůči panu Stropnickému. Nevymezuju. Oni asi nesledovali OVM. Padla otázka, kdo je tváří zahraniční politiky hnutí ANO, když jsme se rozešli s panem Teličkou. Tak jsem odpověděl,“ napsal doslova Babiš.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…