Já fakt, ale fakt chcípnu, napsal známý novinář po poznámce Michala Haška

10.02.2016 10:08

Jihomoravský hejtman Michal Hašek mohl mít na svědomí život známého novináře z Lidových novin Petra Kamberského. Ten totiž svému twitteru prozradil, že jej málem potkala smrt, když si četl výklad hejtmana Haška, kterak je právě jeho kraj kolébkou celé křesťanské civilizace.

Já fakt, ale fakt chcípnu, napsal známý novinář po poznámce Michala Haška
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Výklad, proč by Jihomoravský kraj měl přijmout několik desítek křesťanských uprchlíků ze Sýrie, zahájil hejtman Hašek překvapivým vysvětlením: „Jižní Morava je kolébkou evropské křesťanské civilizace.“ Proto je podle něj logické, že nabídne pohostinnost těm, kteří byli za svou křesťanskou víru perzekvováni.

„Přemístění se týká rodin, které jsou v ohrožení života. Víme, že se Islámský stát s křesťany nemazlí a popravuje je bez ohledu na to, zda jsou to ženy, děti nebo starci,“ připomněl Hašek svá slova pro Brněnský deník.

Nemá prý také obavy, že by tito běženci představovali pro Českou republiku bezpečnostní riziko. „Prošli určitými zdravotními testy a jde o lidi, kteří patřili spíš ke střednímu stavu, mají středoškolské a vysokoškolské vzdělání,“ ujistil hejtman.

Z plánů Jihomoravského kraje ale novináře Petra Kamberského zaujal nejvíce názor, že Haškův kraj je kolébkou křesťanské civilizace. Šokoval jej natolik, že mu prý dokonce hrozila smrt. „Já fakt ale fakt chcípnu. Jižní Morava je kolébkou evropské křesťanské civilizace,“ sdělil svému twitteru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…