Já jsem Jura Drahoš. Běhám kolem míchačky, nadávám, když něco nefunguje. Takto se představil národu nový prezidentský kandidát

29.03.2017 12:00

Nejnovější prezidentský kandidát Jiří Drahoš se představil divákům webu Seznam. Redaktora Jiřího Kubíka přesvědčoval, že není žádný suchar.

Já jsem Jura Drahoš. Běhám kolem míchačky, nadávám, když něco nefunguje. Takto se představil národu nový prezidentský kandidát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

"Už svou vizáží a předpokládám, že i životním stylem, jste přímým protikladem Miloše Zemana. Akademik, šedivé vlasy, předpokládám, že nejste alkoholik," představoval svého hosta nadšeně redaktor Jiří Kubík. Jen má strach, že by prý nedávný šéf Akademie věd mohl být pro lidi příliš velký suchar.

Drahoš nejprve ujistil, že „nepojímám svou kandidaturu jako jakýkoliv antipod Miloše Zemana“. Nehodlá prý zpochybňovat ani se stydět za to, že má za sebou akademickou kariéru, ani to, že dokázal řídit ústav i celou Akademii věd.

Anketa

Postoupí prof. Jiří Drahoš do 2. kola volby prezidenta?

13%
hlasovalo: 13110 lidí

Běžnému televiznímu divákovi podle něj přijde jako suchar skoro každý šéf Akademie věd, už jen proto, jakými tématy se zabývá. „Já mám kořeny ve slezském Jablunkově, žil jsem tam osmnáct let,“ pochlubil se. Domů prý stále jezdí, má tam spoustu přátel, a mezi nimi nevystupuje ani jako šéf akademiků, ani jako profesor. „Tam jsem Jura Drahoš, mluvím místním nářečím po našimu, to je takové to velmi komplikované, kterému žádný z Čechů nerozumí,“ vykládal.

Také prý jezdí na chatu nedaleko Kamýku nad Vltavou. „Je to v chatové osadě. A to je takový spolek, řešíme tam problémy s vodárnou. A já jsem tam brán jako chatař, který seká trávu, který tam zpoceně běhá kolem míchačky a nadává, když něco nefunguje,“ uzavřel své představení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…