Já jsem hluchej jak pařez. A jsem úplně klidnej, říká Karel Schwarzenberg na netradičním videu. Podívejte se

28.05.2015 14:37

Politická strana TOP 09 neusíná na vavřínech a přišla s prvky nové kampaně v podobě krátkých, zhruba minutových sekvencí, kde si s předsedou topky Karlem Schwarzenbergem povídá nejmladší teplický radní Dominik Feri. Každý klip má pak své samostatné téma. Jmenujme tři první - Krušný časy, Moje začátky, či Politika jako droga.

Já jsem hluchej jak pařez. A jsem úplně klidnej, říká Karel Schwarzenberg na netradičním videu. Podívejte se
Foto: archiv
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Věříte, že z těchto krušných časů vystoupíme díky mladým, díky mladé krvi?“ táže se třeba v jednom z klipů, který se dá již nyní najít na YouTube.com Dominik Feri. „Já vám něco řeknu! Za prvé nejsme v krušných časech,“ odpovídá na to s úsměvem Schwarzenberg. „Krušné časy jako dědek jsem už zažil. Třeba válku, nebo poválečnou dobu, či únor 1948... Víte, já jsem docela klidnej, co se týče budoucnosti TOPky. Objevuje se tady totiž celá řada zajímavých lidí. A to je ono. To je to důležitý,“ říká dále předseda TOP 09 o nastupující generaci mladých lidí na Kafi s Dominikem.

„Mnoho mladých lidí si myslí, že politika je nuda. To ale vůbec není pravda. Politika je spíše podobná droze. Tak jak jsou lidé náchylní k drogám, tak jsou náchylní i k politice. A někteří tomu v obou případech propadnou na celý život,“ vysvětluje v dalším minutovém kafíčkovém dostaveníčku Karel Schwarzenberg.

Ten Dominika Feriho v třetím klipu pak poučuje o tom, že je hluchej a neslyší jej a proto má přidat na hlase.

„Na mne se musí řvát, já jsem hluchej jako pařez,“ říká s úsměvem kníže. Feri se jej následně táže, zda jsou vůbec mladí motivování k tomu, aby se účastnili politického dění.

„Politika je spíše podobná droze. Teď vám něco řeknu – kdyby byli všichni typičtí členové topky, tak bych potom jako první utekl, neboť to by pak nebylo k vydržení. Když to není pestré, různobarevné, různé názory, tak to fakt není k vydržení. Proto mám z toho radost, že mi do toho jdete,“ usmívá se Schwarzenberg u třetího Kafe s Dominikem.

Předky má v Etiopii...

Zatímco ale někdejšího ministra zahraničí a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga všichni dobře znají, Dominika Feriho pak už možná méně. Feri se narodil roku 1996 v Kadani a od 7. listopadu 2014 je členem Rady statutárního města Teplice. Svým zvolením se zároveň stal nejmladším radním v České republice v historii a jedním z nejmladších českých zastupitelů.

Jeho matka pochází z východních Čech, předky má ale také v Etiopii. Proto Feri na první pohled zaujme svým neobvyklým vzhledem, díky němuž je zároveň oblíbeným cílem médií a zájmu veřejnosti. Od roku 2007 je studentem Gymnázia Teplice. Poprvé je zmíněn v médiích v souvislosti se svojí občanskou aktivitou v rámci Teplic. Je rovněž jazzovým hudebníkem a fotografem.

,,Být TOP neznamená říkat na všechno slepě ANO. Chtěli jsme ukázat, že se nevyhýbáme ani nepříjemným otázkám. A rozhovor předsedy a zakladatele TOP 09 a úplně nového člena TOP 09 se stala důkazem, že to tak je. Proto ji chceme nabídnout všem, kteří o politice přemýšlejí nebo uvažují," sdělil ParlamentnímListům.cz dlouholetý volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…