Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život

15.02.2024 18:57

Někdejší senátor a europoslanec Jaromír Štětina se v rozhovoru pro iRozhlas.cz svěřil, že se obává o svůj život. A že je mimo jiné v Rusku na seznamu hledaných osob, o čemž však on sám do telefonátu reportéra nevěděl.

Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Štětina podle svých slov seznam osob, po nichž je v Rusku vyhlášeno pátrání, zatím neviděl. Informovali ho však už jeho kamarádi a známí. Dnes osmdesátiletý bývalý politik byl v minulosti také válečným reportérem z oblastí bývalého Sovětského svazu.

O důvodech, proč se na takovém seznamu objevil, jen spekuloval. Ale uvedl, že se zkrátka vždy zastával vlasovců, což si myslí, že by jeden z důvodů mohl být. „Myslím ale, že jsem se ničím neprovinil. Místo toho, aby v Moskvě ocenili moji objektivnost, tak vyhrožují,“ dodal.

Podle svých slov se v současné době bojí o život a žije ve strachu. „Myslím, že Rusko podnikalo kroky a zabíjelo z mnohem prostších důvodů,“ zakončil Štětina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já jsem na ruském seznamu? Štětina se vyděsil, bojí se prý o život, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 15.02.2024 19:30:55
Vždycky to byl takový hrdina a rusobijec, a teď se bojí. Němci a jejich kolaboranti se také báli, když se blížila fronta z východu. To je úděl krys, Jaromíre.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…