Já jsem pravičák a Zeman se mi líbí. Proč on lezl do sociální demokracie, přemýšlel v rádiu Ivan Mládek

06.02.2017 18:49

Do pondělní Kauzy dne na Rádiu Impuls zavítal zpěvák a humorista Ivan Mládek, původním vzděláním ekonom. Na vysoké škole studoval s Václavem Klausem a v předvolební kampani 2013 podporoval Karla Schwarzenberga (TOP 09), protože smýšlí pravicově. Ale časem přišel na to, že Miloš Zeman je hodně konzervativní a asi vstoupil do ČSSD jen proto, aby mohl konkurovat Václavu Klausovi.

Já jsem pravičák a Zeman se mi líbí. Proč on lezl do sociální demokracie, přemýšlel v rádiu Ivan Mládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Mládek si nechává přilepit nálepku s logem Svobodných

Ivan Mládek studoval ekonomii v době, kdy ji studoval Václav Klaus. Prý se znali, ale nijak zvlášť osobně. „Václav Klaus se věnoval tý ekonomii, zatímco já jsem chodil po hospodách,“ prozradil. Sám do politiky rozhodně vstoupit nechtěl.

„Koho třeba ta politika baví, tak v pořádku, ale dělat to jen pro peníze nebo když toužíte po nějaký moci, tak to ne. Dneska když máte o něčem rozhodnout, tak po vás hnedka jdou. Já jsem měl kamarády, který do tý politiky šli a pak byli strašně rádi, když jim skončilo volební období,“ zaznělo z úst hosta.

Za minulého režimu se rozhodl utéct do Francie, ale rozhodl se vrátit, a získal nálepku protisocialistického živla. Sám prý smýšlí pravicově.  

„Já podporuju lidi, kteří se pravicově chovají, a ne jen že se tak tváří. Mně se zdá, že Miloš Zeman se v poslední době chová hodně pravicově. Mám pocit, že Miloš Zeman vlezl do sociální demokracie jen proto, aby mohl konkurovat Václavu Klausovi. A teď, když vidím ty prezidentské kandidáty, tak bych byl skoro rád, aby tam zůstal Miloš Zeman. On má konzervativní názory a umí bejt vtipnej. Našel jsem si na něm klady,“ shrnul Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…