Já jsem se velmi těšila na setkání s panem prezidentem, zářila budoucí ministryně Dostálová. Toto všechno plánuje

07.12.2017 16:41

K prezidentovi republiky Miloši Zemanovi dorazila na schůzku kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Klára Dostálová. Ve funkci by měla nahradit Karlu Šlechtovou, ze které se pravděpodobně stane ministryně obrany. Dostálová působí na MMR takřka čtyři roky jako náměstkyně a ve volbách se stala poslankyní za hnutí ANO. O čem si s prezidentem Zemanem povídali?

Já jsem se velmi těšila na setkání s panem prezidentem, zářila budoucí ministryně Dostálová. Toto všechno plánuje
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Já jsem se velmi těšila na setkání s panem prezidentem,“ prohlásila na úvod dáma. Ihned si také postěžovala, že jí je velká zima. S Milošem Zemanem prý probírali plán přeměny ministerstva pro místní rozvoj na ministerstvo pro veřejné investování. Tento resort by do budoucna měl být hlavně servisním orgánem pro ministerstvo dopravy. Na dobu, až definitivně vyschnou dotace.

Za svůj velký cíl si prý opravdu určila transformaci MMR na ministerstvo pro veřejné investování. „Budu ráda, když se to prosadí i do programového prohlášení vlády. Bude to vyžadovat i otevření kompetenčního zákona,“ uvedla dáma. Její slova zaznamenávala Česká televize. Nový resort by se měl stát také ministerstvem pro venkov. Dostálová by si přála, aby pod její ministerstvo spadala i péče o památky. Tu má dnes na starosti ministerstvo kultury.

Jak je vidět, Klára Dostálová má celou řadu plánů. Jenže na to, aby je prosadila, bude potřebovat najít většinovou podporu ve sněmovně a tu zatím nemá ani vláda Andreje Babiše (ANO) jako celek. Tady by tedy mohla paní ministryně narazit na nemalý problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…