Já nejsem Berlusconi, vykládal Babiš Drtinové. Pak došlo na Kalouska a psychopaty

10.10.2013 19:34

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, které v posledních dnech raketově stoupá volebními průzkumy, byl dnes v České televizi hostem předvolebního Interview Daniely Drtinové. Druhý nejbohatší Čech znovu opakoval, že politické strany tu za posledních dvacet tři let napáchaly mnoho špatného, a on to nyní musí změnit, protože se na něj obracejí tisíce lidí a věří mu.

Já nejsem Berlusconi, vykládal Babiš Drtinové. Pak došlo na Kalouska a psychopaty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, lídr hnutí ANO v Praze

„Peníze tu nejsou nikde. Protože je politici nedovedou vybrat a rozdávají se,“ zopakoval několikrát hned v úvodu pořadu. Minimálně padesát miliard by se podle něj dalo vybrat jenom na DPH a stovky miliard by se daly ušetřit racionálními úsporami ve státní správě. „V Dánsku dokázali během dvou let získat pouhou elektronizací státní správy úspory padesát procent,“ uvedl pro příklad.

Pak z konkrétních opatření například uvedl, že by osvobodil důchodce od platby zdravotnických poplatků. „Já potkávám seniory a oni mají problémy. Jen dneska ráno jsem jim rozdal 2100 koblih, takže jim je určitě třeba pomoci,“ uvedl pekárenský magnát. Děti by však podle něj poplatky platit měly, protože jim na ně mohou dát rodiče.

„Tuhle zemi řídí stále stejní lidé. Už dvacet tři let. A my se snažíme něco nabídnout,“ vrátil se pak ke svému tradičnímu tématu. „Vy nás zkoušíte z našeho programu. Radši si vyzkoušejte TOP 09 z programu z roku 2010,“ vyzval prostřednictvím Daniely Drtinové všechny novináře.

Navíc jsou tradiční strany prý nekompetentní. „ČSSD chce zvýšit daně a zároveň pozvat zahraniční investory. Jak to chtějí udělat, vždyť to je protimluv,“ rozčiloval se například miliardář. Jeho strana nevylučuje zvýšení daní, ale až poté, když bude zlepšeno jejich využití. „Nejdřív musíme udělat pořádek. Já platím stovky milionu daní a chci, aby byly využity pořádně," uvedl podnikatel.

Babiš podpořil zachování druhého důchodového pilíře, ale lidem je prý třeba pořádně vysvětlit jeho výhody. „Kdyby do toho vysvětlování dali tolik peněz, kolik dali firmě ProMoPro, tak by to lidé museli pochopit,“ myslí si.

Zasmál se i srovnávání s bývalým italským premiérem Silvio Berlusconim, který je považován za symbol prolínání byznysu a politiky. „Rozdíl je v tom, že pan Berlusconi  spolupracoval s mafií, já proti ní bojuju. On podváděl s daněmi, já tu platím stamiliony.  A taky nemám žádný ty sexuální avantýry,“ odmítl.

Můj kamarád psychopat

Ve čtvrtek také došlo k oficiálnímu převzetí vydavatelství MAFRA jeho lidmi. To vyvolává vášnivé debaty o střetu zájmů politického kandidáta, Babiš to však odmítá. „Myslím si, že MAFRA o mně píše velmi kriticky. My jsme to koupili za miliardu, tak chceme, aby to vydělávalo,“ ujistil, že nemá zájem svého vlastnictví nijak zneužívat.  

Pak vyjádřil názor, že ve vládě je klíčovou funkcí ministr financí. „Nečas nechal Kalouskovi ministerstvo financí, takže pan prezident pak měl pravdu, že premiér je Kalousek, protože ministr financí rozhoduje o všem,“ uvedl.  

Nakonec se jej moderátorka Drtinová ptala, se kterou stranou by chtěl jít do koalice. „Líbí se nám KDU- ČSL, dneska mě kontaktovali Piráti. Ti ostatní na nás útočí a dělají podrazy. Některá média jim pomáhají, třeba můj 'kamarád', psychopat pan Šafr,“ zmínil šéfredaktora magazínu Reflex, se kterým si opakovaně vyměňuje invektivy. Když se redaktorka Drtinová podivila, zda toto označení není příliš příkré, ujistil, že si myslí, že Pavel Šafr skutečně má psychiatrický problém.

„Nám chodí na shromáždění tisíce lidí a všichni do nás vkládají naději, že dokážeme něco změnit,“ zakončil své vystoupení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…