Já se vás neptám, kudy šly děti. Komedie u Moravce při rozhovoru s Langšádlovou

23.06.2013 13:11

Hostem v Otázkách Václava Moravce byla také poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová, o které se mluví v souvislosti s funkcí předsedkyně Poslanecké sněmovny, která by se uvolnila jmenováním Miroslavy Němcové premiérkou.

Já se vás neptám, kudy šly děti. Komedie u Moravce při rozhovoru s Langšádlovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec před začátkem vysílání

Sama Langšádlová se k tomu však nechtěla vyjadřovat. „Mohu vás ujistit, že včera na koaličním jednání mé jméno nezaznělo,“ ujistila Langšádlová. Na dotaz, zda by přijala, odpověděla, že jsou to spekulace, na které nechce reagovat. „V TOP 09 je spousta vhodných kandidátů,“ uvedla rozpačitě.

Následovala přestřelka Langšádlové s moderátorem Václavem Moravcem, kterému se zdálo, že neochota TOP 09 říct konkrétní jméno je v rozporu s tím, když v týdnu vyčítala ODS, že není schopna najít kandidáta do čela sněmovny. Následovala přestřelka, ve které se Moravec v různých variantách ptal, jak je toto chování slučitelné, a Langšádlová odmítala dotaz pochopit. V průběhu debaty se Moravec neudržel a vyjel na poslankyni: „Já se vás, osobo, neptám, kudy šly děti. Já chci jen vědět, jestli se nechováte stejně jako ODS v týdnu.“   

„Tato otázka přece bude aktuální až po vyjádření prezidenta, zda jmenuje paní Němcovou premiérkou. Nyní předsedu sněmovny máme,“ vysvětlovala Langšádlová. „Škoda, že jste to nevěděli v polovině týdne, když jste tak plísnili ODS,“ uzavřel Moravec polemiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …