Já to čekal, že dostaneme na prdel, smál se kníže. Paroubková naznačila emigraci

29.10.2013 10:06

Víkendové volby přinesly řadu překvapení a magazín Týden shrnul nejzajímavější výroky, které jejich průběh komentovaly. Neúspěšní politici často dali průchod černému humoru, zatímco ti, kteří již nikam nekandidovali, se bavili o poznání poťouchleji. A korunu všem nasadila Petra Paroubková, když zauvažovala o emigraci.

Já to čekal, že dostaneme na prdel, smál se kníže. Paroubková naznačila emigraci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Během cesty do Otrokovic si lidé mohli ke knížeti přisednout na kus řeči

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ohodnotil volby jadrně: „Je to, jak jsem očekáva l- že solidně dostaneme na prdel,“ uvedl s tím, že je asi lepší prognostik než stranický vůdce.

Černý humor dostal průchod i v ČSSD. První místopředseda Michal Hašek žertoval se svým stranickým spojencem, místopředsedou Zdeňkem Škromachem: „Tak co, už máme těch 33 procent? Vždyť to říkal předseda,“ rýpal do svého rivala Bohuslava Sobotky. Před novináři ale státotvorně ujišťoval: „Chápu, že čekáte, že má téct krev a padat hlavy. Nic takového ode mě ale nečekejte,“ vykládal s tím, že chce se Sobotkou spolupracovat.

Ještě ostřeji zažertoval předseda zemanovců Zdeněk Štengl, když z terasy restaurace, kde SPOZ rozbalila svůj štáb, pozoroval velké hejno ptáků. „Vypadá to, jako by se slétali na mrtvolu,“ poznamenal smutně.

Jiní se však volebními výsledky dobře bavili. Například textař a rentiér Michal Horáček na svém Facebooku posměšně okomentoval volební zisk ODS: „Vzpomněl jsem si, jak Václav Klaus kdysi říkal subjektům, které ve volbách získaly pod deset procent, stranička."       

Podobné pocity projevil Jiří Paroubek, bývalý předseda ČSSD: „Čekám od pánů politických Einsteinů v Lidovém domě, že se mi omluví,“ vyjádřil se. A jeho žena Petra v narážce na známé sídlo Paroubkových na řeckém ostrově Ithaka poznamenala: „Ještěže mám domeček mimo ČR."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…