Já v tomhle Blbákově nebudu, říká prý česká mládež Alexandru Mitrofanovi. Co jim on odpovídá?

18.04.2016 9:59

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov se na vlnách Českého rozhlasu zamyslel nad tím, co prý často slýchává při debatách s mladými lidmi: „Já v tom Blbákově nebudu! Nechci žít v zemi, kde je přes polovinu obyvatel nakaženo nenávistí, xenofobií, zlobou ke všemu co převyšuje jejich úroveň, a mají v tom podporu z nejvyšších politických míst! Zkrátka a dobře, pas mám připravený!“

Já v tomhle Blbákově nebudu, říká prý česká mládež Alexandru Mitrofanovi. Co jim on odpovídá?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Mitrofanov a Petr Pithart

Jednou v takto utvořené atmosféře probírali, kam by se mohlo prchnout. „Vždyť leckde hnědne i takzvaná stará Evropa pod tlakem z Východu skrz místní politiky hrající na temné struny národních mentalit. Navíc americká demokracie v němém úžasu kouká na Donalda Trumpa a zatím si nevymyslela způsob, jak jeho tažení v čele pudů demokraticky zastavit,“ píše Mitrofanov s tím, že mladým lidem poradil Nový Zéland. To ale zabralo jen do chvíle, kdy dodal, že švagrův český kamarád, který tam měl v úmyslu zůstat co nejdéle, aby se vyhnul očekávaným průšvihům ve zbytku světa, odjel zpátky do Evropy, protože jeho přítelkyni dusil příliš prostý život bez přidané, hlavně kulturní hodnoty.

Celý text je ZDE

V další části svého komentáře Mitrofanov pochválil ředitele teplického gymnázia Zdeňka Bergmana. Za to, že odmítl ustoupit těm, kteří po něm žádají vyloučení studentky, která vyznává islám, jen za to, že ho vyznává. „Řekl to jasně, klidně a srozumitelně. Člověk se postavil mlokům,“ dodal Mitrofanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…