Já žádného Luňáka neznám, telefonoval kancléř Mynář do televize. Šlo o jeho vilu

06.01.2015 23:21

Dnešním hlavním tématem Událostí komentářů na ČT24 byl kontroverzní nákup prvorepublikové vily v pražských Strašnicích hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Hostem byl realitní makléř Přemysl Dušek a redaktor portálu Lidovky.cz Radek Kedroň. Oba pak svorně dokazovali jednotlivé nejasnosti případu. Shodli se na tom, že pan kancléř má co vysvětlovat.

Já žádného Luňáka neznám, telefonoval kancléř Mynář do televize. Šlo o jeho vilu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Realitní Makléř Přemysl Dušek, byl redací ČT24 osloven z důvodu, že nedaleko Mynářovy vily prodává vilu podobnou. Vilu s podobně velkým pozemkem prodává za 9,5 milionu korun. Jako startovací cenu za tu kancléřovu stanovil 11 miliónů korun. „ Já myslím, že z obchodního hlediska je cena 5,5 miliónu nesmyslná i kdyby měla vila jen obvodové zdi nebo vyhořela," řekl realitní expert.

„Nevěřím historce, jak si pan kancléř jezdil po Praze, vyhlédl si zchátralou vilu, šel do katastru a sehnal si kontakt na majitele, pak si vytáhl z archivu poslední cenu, za kterou se vila prodávala , navýšil jí o deset procent a tuhle cenu nakonec zaplatil,“ řekl další host pořadu Události komentáře redaktor Radek Kedroň ze serveru Lidovky.cz.

Z historie vily z hlediska jejich majitelů vyplývá, že v roce 2005 ji vlastnil podnikatel Luňák, který za ni tehdy zaplatil 8,25 milionu korun. V roce 2013 ji od něj koupil právník Široký, který za ni dal podle smlouvy 5,1 miliónů korun. Kancléř Mynář ji pak koupil za 5,5 milionů korun.

Podnikatel Luňák je podle Kedroňova vyjádření tajemná postava a je spojen s mocenskými strukturami na Praze 10. Za podivných okolností nakoupil pozemky u Uhříněvsi, které pak obratem prodal rodičům starosty Prahy 10. Propletenec vztahů a podivných obchodů mezi  Prahou 10 a Luňákem je však prý daleko složitější. „Kolem bývalého vedení Prahy 10 se vynořuje jedna kauza za druhou, “ shrnul pro diváky Kedroň složité vazby kolem zdejší radnice.

V pořadu také zazněl hlas protistrany a v telefonickém rozhovoru kancléř Mynář prohlásil, že žádného pana Luňáka nezná a že z jeho strany šlo o zcela normální obchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…