Já zažil ve Sněmovně ledacos, ale ta středeční estráda byl absolutní vrchol. Nezařazený poslanec popsal, co se odehrávalo

12.05.2017 15:54

Nezařazený poslanec Milan Šarapatka, který se kriticky staví např. k politikům Ukrajiny, se tentokrát vyjádřil k domácí politice. Viděl prý sněmovní debatu o údajném ovlivňování médií, kterého se měl dopouštět Andrej Babiš (AMO) a nestačil se prý divit.

Já zažil ve Sněmovně ledacos, ale ta středeční estráda byl absolutní vrchol. Nezařazený poslanec popsal, co se odehrávalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Milan Šarapatka

„Zažil jsem už v naší Sněmovně ledacos. Středa byla ale asi vrcholem. Takovou atmosféru jsem v ní dosud nezažil. Místo politické argumentace schůze degradovala na snůšku sprostot a invektiv, která nemá obdoby,“ konstatoval politik ve vyjádření pro bulvární server Bleskově.cz.

Celý článek naleznete zde

V Poslanecké sněmovně se prý začaly stále výrazněji projevovat blížící se volby. Dolní parlamentní komora teď podle Šarapatky připomíná kolbiště, kde bojuje skoro každý s každým a ani dámy se neštítí použít ostřejší slova, což se ostatně ukázalo i při projednávání bodu údajného vlivu Andreje Babiš na svá média, která před pár lety koupil a po změně zákona o střetu zájmů převedl do svého svěřenského fondu. Formálně tedy svá média už nevlastní.

Takřka všichni zákonodárci, kromě těch zvolených za hnutí ANO, chtěli slyšet, jak to teď v novinách patřících do svěřenského fondu chodí. Poslanci ANO se postavili za svého předsedu a opakovaně prohlašovali, že se ve Sněmovně v přímém přenosu odehrává kampaň proti Babišovi. Šarapatka se domnívá, že z toho může těžit TOP 09 a její předseda Miroslav Kalousek.

„Řádné volby již byly vyhlášeny na konec října, tj. cca za pět měsíců. Místo toho, aby se členové koalice vzájemně obviňovali a sebezničujícím bojem vyklízeli pozice ve prospěch opozice, měli by se dohodnout a do řádných voleb nějak dovládnout. Jinak se může stát, že se nakonec bude smát ten třetí vzadu. Klobouk dolů pane Kalousku... A ať jsou obvinění vyslovená oběma stranami konfliktu jakkoli vážná, nemůže o nich rozhodnout Sněmovna. Musí o nich rozhodnout justice! A voliči ve volbách,“ je přesvědčen Šarapatka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…