Já že nic nedělám? Je to úplně jinak, ohradil se Petr Mach

16.08.2016 11:26

Méně je někdy více, vyjádřil se na svém blogu ke statistikám aktivit europoslanců předseda Strany svobodných občanů a europoslanec Petr Mach. Strefoval se tak zejména do dle statistik nejpracovitějšího europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL).

Já že nic nedělám? Je to úplně jinak, ohradil se Petr Mach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

Mach se umístil dle žebříčku v počtu projevů na plénu sice na vysoké příčce, v počtu parlamentních prohlášení však byl poslední. „A jsem na to hrdý,“ uvedl s tím, že Evropský parlament chrlí řadu prohlášení a mnohonásobně více jich je navrženo, aniž by nakonec získala podporu většiny. „Ta prohlášení jsou většinou nesmyslná a jediný důvod, proč je poslanci předkládají, je, že na nich honí body do žebříčku, podle kterého je média každý rok hodnotí, jak jsou ‚aktivní‘. Čím více předložených nesmyslů, tím lépe,“ uvedl a v té souvislosti zmínil právě Zdechovského. Ten podle něj sbírá body například za předkládání a podepisování parlamentních prohlášení typu „Písemné prohlášení o iniciativě Evropské medové snídaně a Světovém dni včel“ či „Písemné prohlášení o ustavení Evropského dne kravaty“.

Původní text ZDE.

„Většina z těchto parlamentních deklarací byla naštěstí i pro eurofily tak šílená, že nezískala většinovou podporu a nestala se nakonec ‚prohlášením‘ Evropského parlamentu. To však europoslanci nemusí vůbec vadit, body v žebříčku za to má i tak. Osobně nehodlám podobné hlouposti podepisovat a sbírat tak laciné body pro tuzemská média,“ vyjádřil se k šestému místu Zdechovského. 

Ten si v žebříčku dle Macha poskočil i díky podpisům nejrůznějších usnesení, v nichž se vyjadřuje například k situaci v Myanmaru, Bahrajnu, Tádžikistánu, Kambodži, Zimbabwe či Etiopii. „Evropští poslanci si tak hrají na pány světa a s vážnou tváří kárají světové diktátory za neúctu k LGBT menšinám. K podobným usnesením se nehodlám přidávat,“ zmínil.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„V Evropském parlamentu jsem v opozici. Naproti tomu poslanci KDU-ČSL, TOP 09, ČSSD a ANO tvoří velkou koalici. Na rozdíl od nich většinu hlasování prohrávám. Využívám ale možnost mluvit k poslancům. V počtu proslovů na plenárním zasedání Evropského parlamentu jsem mezi europoslanci z ČR skončil na druhém místě. Celkově patřím mezi 751 poslanci mezi horních 20 procent, kteří se svými projevy v Evropském parlamentu vystupují nejčastěji,“ zmiňuje následně Mach. Podle svých slov hlasuje především proti každé přicházející nesmyslné regulaci či proti všem návrhům, které omezují suverenitu České republiky a svobodu občanů. 

„Nebudu však na rozdíl od Tomáše Zdechovského a mnoha dalších podepisovat a předkládat kdejaký nesmysl jen proto, abych získal body v žebříčku aktivity europoslanců. Jsem stoprocentně přesvědčen o tom, že voliči, kteří dali Svobodným ve volbách do Evropského parlamentu svůj hlas, by si to nepřáli,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…