Jaceňuk řekl něco zajímavého o Krymu. Putin může být v klidu

31.12.2014 11:41

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk věří, že Mezinárodní měnový fond Ukrajině poskytne další peníze. Přiznává, že Krym se v dohledné době patrně nestane součástí Ukrajiny a zmiňuje nutnost postavit zeď na rusko-ukrajinské hranici.

Jaceňuk řekl něco zajímavého o Krymu. Putin může být v klidu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Konečně rozhodujeme sami o sobě, říkali voliči

Jaceňuk se ve svém projevu vyjádřil ke všem důležitým událostem, které ovlivnily letošní bouřlivý rok na Ukrajině. V prvé řadě podle televizního kanálu Ukrajine Today hovořil o ruské okupaci Krymu a připustil, že neexistuje žádné rychlé řešení na jeho opětovné připojení k Ukrajině. Věří však, že v budoucnu to bude možné. „Doufám, že příští generace našich dětí a vnoučat budou opět žít na Ukrajině.“ V posledních týdnech ukrajinské síly Krym blokují, protože se obávají, že by povstalci mohly provádět další teroristické útoky na ukrajinském území.

celý text v angličtině najdete ZDE

Jaceňuk rovněž vyjádřil přesvědčení, že Ukrajina obdrží od Mezinárodního měnového fondu (MMF) další miliardy na podporu své ekonomiky. „Předchozí sumu peněz jsme neobdrželi pro naše krásné oči či dobrou angličtinu, ale proto, že řádně plníme své povinnosti a závazky,“ zmínil premiér Ukrajiny. Zástupci MMF by měli do Kyjeva na plánované setkání dorazit 8. ledna. Mezitím ukrajinský parlament schválil úsporný rozpočet, jenž počítá s daňovými reformami, změnou dotační politiky atd. Ukrajinský premiér se vedle anexe Krymu a tvorby státního rozpočtu vyjádřil o nutnosti postavit zeď, která by měla stát na rusko-ukrajinských hranicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…