Jak je možné, že se s těmi špinavci stát tak maže. JXD došla trpělivost s aktivisty z Kliniky

15.10.2016 18:28

K situaci kolem sociálního centra Klinika v Praze se vyjádřil na serveru Reflex.cz ve svém komentáři komentátor Jiří X. Doležal. „Klinika reloaded: Pro levici zákony neplatí,“ zahalasil. Reaguje tak na situaci, kdy noví vlastníci budovy, Správa železniční dopravní cesty, nemohli do budovy, neboť aktivisté, obývající nelegálně budovu, je tam nevpustili.

Jak je možné, že se s těmi špinavci stát tak maže. JXD došla trpělivost s aktivisty z Kliniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

„S napětím sleduji další kolo už dva roky se vlekoucí bitvy o Kliniku. Budova už má vlastníka, ale ten vlastník do ní nemůže, protože anarchisti vyměnili zámek. Jak je možné, že se s těmi špinavci stát tak maže, když každé důchodkyni vykopne exekutor dveře za nezaplacenou pokutu v MHD?“ ptá se Doležal ve svém komentáři. 

Dodává, že sice chápe, že anarchista nemůže respektovat zákony a státní moc, neboť by popřel sám sebe, ale je pro něj těžké pochopit, že státní moc anarchistické postoje squatterů mlčky akceptuje a jedná podle nich. 

  • Původní text ZDE

„Kdyby tak jako anarchisté na Klinice porušoval vlastnická práva někdo jiný, to by byl mazec!“ myslí si následně Doležal a vrací se k pátečnímu převzetí budovy železničáři. 

„V pátek dopoledne se úředníci vydali oficiálně převzít budovu pod křídla SŽDC, ale podařilo se jim jen otevřít garáž. Když chtěl jeden z nich před televizními kamerami odemknout vchod, konstatoval jen lakonicky, že to nejde, protože někdo vyměnil zámek. Poté úředníci odešli. Uvnitř budovy byli lidé, a místo zamčených dveří vcházeli a odcházeli oknem. Úředníci okno nevyužili,“ podotýká Doležal a zaujalo jej, jak se úředníci nechali tak snadno odbýt. 

„Je všeobecně známo, jak se s nikým nemažou exekutoři, a doma je mělo kvůli deset let staré pokutě z tramvaje určitě i pár P. T. čtenářů tohoto textu. A zkuste exekutora odradit tím, že ho nepustíte do baráku. Zavolá zámečníka, ten odvrtá zámek, a začne zabavovat. Podobnou zkušenost udělala i spousta českých důchodců, kteří naletěli šmejdům – na ty všechny stát či exekutor dosáhne,“ říká Doležal. Podle něj však v momentě, kdy se v neoprávněně obsazeném cizím objektu zabarikádují soudruzi anarchisté, stát si s nimi poradit neumí.

„Je to na jednu stranu směšné, na druhou stranu strašné, a na všechny strany trapné,“ uzavřel Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…