Jak je to s kriminalitou migrantů v Česku? Babišův poslanec Soukup odpovídal čtenářům

12.08.2016 15:27

Na otázky týkající se především kriminality migrantů odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz poslanec Zdeněk Soukup (ANO).

Jak je to s kriminalitou migrantů v Česku? Babišův poslanec Soukup odpovídal čtenářům
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Jeden ze čtenářů polemizoval se Soukupovým tvrzením, že Vietnamci se u nás integrovali. Poukázal na to, že kriminalita Vietnamců je podle oficiálních statistik zhruba 1,5 krát větší než Čechů.

Vietnamci prý podle policie u nás ovládají 73 % drogového trhu. „Typický příklad toho, že další generace jsou horší než ty původní, protože ještě před dvaceti lety takový problém u nich nebyl,“ podotkl čtenář.

A dodal, že cizinci obecně výrazně zvyšují kriminalitu, ovšem s výjimkou Rusů a Číňanů.

Soukup odpověděl, že to, že se integrace Vietnamců daří, je evidentní. „A to přes některé problémy, které přetrvávají a které plynou z rozdílného prostředí. Přitom nebylo třeba zavádět nějaké integrační programy. Vietnamci k nám totiž přicházejí bez ambice vnutit nám svoji kulturu. Obdivuhodné je, jak dokáží investovat do svých dětí. To už jsou a budou velmi užiteční a plnohodnotní občané ČR,“ odpověděl Soukup.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Další dotaz směřoval k tomu, že podle oficiálních statistik u nás žije okolo 21 000 Afričanů a muslimů. Čtenář poukázal na to, že jejich kriminalita je mnohem vyšší než ta naše. „Třeba ze současných 701 Alžířanů jich bylo odsouzeno loni 28, za posledních pět let dokonce 130! A totéž se týká i dalších afrických a arabských zemí,“ tvrdí čtenář.

Soukup připustil, že problémy s integrací lidí z muslimských zemí skutečně existují. „Proto také nesouhlasím s divokou migrací a vnucenými kvótami. Nechápu ovšem, kde berete uvedená čísla. V jednom z předchozích vzkazů jste si přece stěžoval, že takové informace neexistují a že bych je měl jako poslanec prosadit,“ reagoval Soukup. A namítl, že kolem republiky nyní, ve 21. století, nelze „postavit čínskou zeď“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…