Jak jen popsat ten veselý Silvestr... „Exotický typ“ či „středozemní typ“ osahával ženy v Rakousku

02.01.2017 7:10

Silvestrovské oslavy jsou již minulostí, ale některým ženám v Rakouskou patrně z paměti jen tak rychle nevymizí. Jak píše deník Kronen Zeitung, migranti se k zástupkyním něžného pohlaví zrovna moc gentlemansky nechovali.

Jak jen popsat ten veselý Silvestr... „Exotický typ“ či „středozemní typ“ osahával ženy v Rakousku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci tvoří pod dohledem policie fronty na autobusy

V loňském roce pobouřilo civilizovaný svět řádění migrantů na náměstí v Kolíně nad Rýnem, kde se staly terčem sexuálních útoků stovky německých žen. V Rakousku sice při letošních silvestrovských oslavách k sexuálnímu násilí v takovém měřítku nedošlo, přesto vzbuzují nahlášené případy značné znepokojení. Hned k několika útokům došlo v Innsbrucku, tři případy sexuálního násilí hlásí Vídeň a další také Salzburg.

V Innsbrucku se staly terčem sexuálního obtěžování ženy z Německa, Rumunska a Itálie, které napadla skupina pěti až šesti mužů s „exotickým vzezřením“. Pachatelé své oběti nejprve obtěžovali slovně a vedle toho je také osahávali a líbali na intimní místa. V Salzburgu zase zdejší třiadvacetiletou obyvatelku osahával mezi nohama o něco starší muž „asijského vzezření“. Po incidentu uprchl do metra.

Celý text  v němčině máte k dispozici ZDE.

Obdobné zkušenosti čelila ve čtvrtém nejlidnatějším městě Rakouska dvacetiletá dívka, která policii útočníka popsala jako „středozemní typ“. Nevhodné osahávání dívky v oblasti genitálií však stačila zachytit bezpečnostní kamera a policie v současné době záběry analyzuje. Sexuálního obtěžování se dle své výpovědi na policii dočkala také šestnáctiletá dívka. Tentokrát nikoli při samotných oslavách, ale od taxikáře, který ji měl zavézt domů.

Ke třem případům sexuálního obtěžování došlo také v hlavním městě Vídni. Konkrétně je deník Kronen Zeitung nerozebírá, ale vzhledem k případům v Salzburgu a Innsbrucku lze očekávat, že se na nich rovněž podíleli migranti ze zemí třetího světa. Policie nicméně i přesto hodnotí silvestrovské oslavy pozitivně a mainstreamoví politici vesměs strážcům zákona děkují za jejich profesionální přístup a nasazení.

Ovšem vůdce Svobodných Heinz-Christian Strache je jiného názoru. „Bylo by mnohem efektivnější, kdyby byla aspoň část těchto policistů nasazena přímo na našich hranicích. Nemuseli by tak těžkooděnci hlídkovat na hlavním vánočním trhu. Je to další selhání současné vlády,“ okomentoval Strache skutečnost, že v ulicích rakouských měst v průběhu silvestrovských oslav hlídkovalo až sedm tisíc policistů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…