Jak pejsek s kočičkou. Ubohé a trapné, vysmál se Babišovým žurnalistům Michal Hašek

16.10.2014 12:21

Jihomoravský hejtman z ČSSD Michal Hašek na svém Facebooku prozradil, že když nedávno psal peprný komentář o hnutí ANO, tušil, že se odvetou dočká něčeho pěkného od jihomoravské redakce deníku MF DNES, vlastněného předsedou hnutí Andrejem Babišem.

Jak pejsek s kočičkou. Ubohé a trapné, vysmál se Babišovým žurnalistům Michal Hašek
Foto: red
Popisek: Šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek s hejtmany

Proto jej nepřekvapilo, že se kauza našla. „Dnes rádoby senzační článek o bývalém příslušníkovi UOOZ, který nyní pracuje na Krajském úřadě Jihomoravského kraje,” přibližuje. Podle novinářů hrozí riziko, že by bývalý detektiv mohl na hejtmanství vynášet informace k citlivým případům.

Podle Haška je tato argumentace spíše k pobavení, především vzhledem k tomu, kolik elitních policistů, včetně detektivů z ÚOOZ, kolem sebe na Ministerstvu financí shromáždil Andrej Babiš. „O tom v rámci objektivity samozřejmě ani slovo,” povzdechl si hejtman. Bývalých policistů podle něj ve státních službách pracují desítky, možná stovky. Noviny však prý účelově zajímá pouze jeden z nich. „Je to ubohé a trapné, včetně mezi řádky naznačovaných obav z údajného zneužívání. Ukazuje to myšlenkové pochody autorů článku, nikoliv moje,” vzkazuje.

Stojí si prý za tím, že je lepší, když se o bývalé policisty postará veřejný sektor, než když se všemi svými informacemi odejdou do soukromých firem. A podobně se, jak připomíná, na věc dívá i ministr vnitra Chovanec.

„Duo mých nehynoucích fanoušků pracujících dlouhodobě pod krycími šiframi (pardon, redakčními zkratkami) taz a val se snažilo postavit tyto shodné výroky dokonce proti sobě,” rýpe do Babišových novinářů. K dovršení zmatečnosti prý do textu přimíchali ještě jiného bývalého policistu, který ale šel pracovat do soukromé firmy a s krajem nemá nic společného.

„Suma sumárum, senzace se nekoná, výsledkem je již zmíněný zpatlaný dort. Jak po něm dopadli kočička a pejsek, si všichni z pohádky pana Čapka pamatujeme,” zakončil své vyjádření jihomoravský hejtman.

Co přesně napsal Michal Hašek na Facebook:

Hezké ráno. Měl jsem v nose, když jsem nedávno napsal k peprnému komentáři o ANO, kdy a čeho se dočkám z MfD, jmenovitě od dua Taušová-Valášek. Dnes rádoby senzační článek o bývalém příslušníkovi UOOZ, který nyní pracuje na Krajském úřadě Jihomoravského kraje. Prý je tady riziko,ze má informace k citlivým případům. A co třeba elitní policisté kolem Andreje Babiše, kteří přecházejí z různých složek PCR, včetně UOOZ,na MFCR? O tom v rámci objektivity samozřejmě ani slovo. Bývalých policistů pracují v různých veřejných úřadech včetně krajů či ministerstev desítky, možná stovky, leč zájem MfD je účelově pouze o jednoho, který nastoupil na krajsky úřad v kraji, kde jsem hejtmanem já. Je to ubohé a trapné, včetně mezi řádky naznačovaných obav z údajného zneužívání. Ukazuje to myšlenkové pochody autorů článku,nikoliv moje. Stojím si zcela za svým vyjádřením, že je vždy lépe, když se o lidi z bezpečnostních sborů postará veřejný sektor, jako v tomto případě, než když odejdou do soukromých firem a zmizí zcela za hradbou mlčení. Ve veřejném sektoru se o těchto lidech ví,je na ne vidět a jsou pod kontrolou. Stejné vyjádření dal i ministr vnitra a duo mých nehynoucích fanoušků pracujících dlouhodobě pod krycími šiframi(pardon redakčními zkratkami) taz a val se snažilo postavit tyto shodné výroky dokonce proti sobě. K dovršení zmatečnosti textu mi autoři podsouvají údajnou blízkost jiného expolicisty, který ovsem nepracuje pro Jihomoravský kraj,nýbrž pro soukromou firmu, to jde zcela mimo mě a kraj. Suma sumárum, senzace se nekoná, výsledkem je již zmíněný zpatlaný dort, jak po něm dopadli kočička a pejsek, si všichni z pohádky pana Čapka pamatujeme...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…