Jak přejetý parním válcem. Íčko, na slovíčko. Po zadržení Ivana Langera padají z novin perly

14.10.2015 7:04

Přestože trestnou činnost inspektorů a policistů má odhalovat Generální inspekce bezpečnostních sborů, včera bylo vše jinak. Za ředitelem Ivanem Bílkem včera dorazili šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta a vedoucí žalobce z olomouckého státního zastupitelství Ivo Ištvan, aby jej informovali o razii kolem exministra vnitra Ivana Langera. V jejich síti uvízl i vedoucí expozitury v Olomouci Tomáš Uličný či několik policejních důstojníků. Každopádně, dle informací ČT byl Langer ve středu ráno propuštěn.

Jak přejetý parním válcem. Íčko, na slovíčko. Po zadržení Ivana Langera padají z novin perly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Celý případ kolem Langera tak nyní šetří detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Do olomouckého propletence by měl být zapojen i náměstek krajské kriminálky Karel Kadlec, píší Lidové noviny. Jeho jméno bylo dříve spojováno se zahlazováním vyšetřování vlivného olomouckého podnikatele Ivana Kyselého.

Kolem olomoucké expozitury se ostatně celý případ motá. Kadlecovo konání měl totiž prověřit bývalý šéf Petr Netušil, ten byl však obžalován ze zpronevěry. Když jej soud obžaloby zprostil, vrátil se do Olomouce. Šéfem olomoucké expozitury byl však Tomáš Uličný, kterého právě včera zadrželi detektivové protimafiánského útvaru.

V kauze okolo Langera dále figurují jména vedoucího odboru hospodářské kriminality olomoucké policie Radka Petrůje a náměstka protikorupční policie Jiřího Jacha. Důvěryhodný zdroj Lidových novin uvedl, že Jach včera vypadal ,,jak přejetý parním válcem“.

Kromě moravských příslušníků byla zapečetěna kancelář také řediteli Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování z Policejního prezidia v Praze.

I přestože se vyšetřování mělo podle počátečních informací týkat kauzy solární elektrárny v jihočeském Ševětíně, MF Dnes dle svých zdrojů tvrdí, že o solární podvody v případu kolem exministra Langera nejde. „V případu té solární elektrárny si tu někdo rozehrává jakousi hru,“ konstatuje MF Dnes podle zdroje.

V deníku Blesk pak o celé kauze informovali pod titulkem „Íčko, na slovíčko“. A právě i o zmíněné přezdívce se včera jednalo u pražského městského soudu. Soud rozhodl, že MF Dnes se má omluvit za spojení Ivana Langera se skupinou lidí kolem mafiána Františka Mrázka, kde se mu právě Íčko prý přezdívalo.

Poté, co byl Ivan Langer ve středu ráno propuštěn, tedy zjistí, že přezdívka je médii i nadále používána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …