Jak se maká ve sportovní sféře? Server popisuje zákulisí

17.04.2015 12:15

Podle serveru SportovníListy.cz panuje mezi sportovními organizacemi značná nerovnováha ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Ministr Chládek vyzval největší zastřešující sportovní organizace, jmenovitě Český olympijský výbor, Českou unii sportu, Sdružení sportovních svazů ČR a Českou obec sokolskou, aby se podílely na vzniku nové koncepce financování českého sportu.

Jak se maká ve sportovní sféře? Server popisuje zákulisí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marcel Chládek a Petr Hulinský

V řádném termínu, tedy do konce března, byly na ministerstvo školství odevzdány materiály od České unie sportu a Sdružení sportovních svazů ČR, ovšem Český olympijský výbor ani Česká obec sokolská žádný materiál nepředložila.

Redakce serveru SportovníListy.cz  se rozhodla oslovit sportovní organizace, které ministr veřejně vyzval, zdali mohou redakci zaslat své koncepce. Materiály zaslala redakci Česká unie sportu a Sdružení sportovních svazů ČR. Ignorace ze strany Českého olympijského výboru se podle Sportovních listů opakovala, a proto se redakce rozhodla oslovit napřímo předsedu ČOV Jiřího Kejvala.  Ten však na otázky nereagoval, komunikací byl pověřen tiskový mluvčí ČOV Alexandr Kliment. Jeho odpovědi prý byly plné nepřesností, a spíše budily rozporuplné dojmy.

Z vyjádření tiskového mluvčího nebylo možné najít podstatu problému, proč ČOV nereagoval na výzvu ministra Chládka a proč dosud nezpracoval žádný materiál, který by v zásadní míře mohl pomoci v koncepci financování českého sportu. ČOV  se odkazuje na materiál, který na MŠMT odevzdali v srpnu loňského roku, ministerstvo ovšem vyzvalo ČOV  k předložení podkladů znovu, a tudíž byl nejspíše srpnový materiál nedostačující. Z dané situace logicky vyplývá, že by jinak ministr Chládek opětovně neoslovoval zmíněný Český olympijský výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…