Jak se stal z chartisty ódéesák? "Čuňas" Stárek, senátní kandidát, vysvětluje

28.05.2016 18:15

Český publicista a legenda undergroundu osmdesátých a devadesátých let František Stárek, přezdívaný Čuňas, se rozhodl posílit Občanskou demokratickou stranu. Bude za ni kandidovat do senátu na Praze 6, členem však není. Stárek v rozhovoru pro Echo24.cz uvedl, že mu vadí zákony ministra financí Andreje Babiše (ANO) a oligarchie.

Jak se stal z chartisty ódéesák? "Čuňas" Stárek, senátní kandidát, vysvětluje
Foto: ODS
Popisek: ODS

Podle jeho slov je ODS v současné době nejautentičtější pravicí. Za stranu se rozhodl kandidovat i přesto, že se stranou se ve všem neztotožňuje a kritizuje i prezidentské působení Václava Klause. Zákony současné vlády jej však rozpalují ještě více. Podle něj totiž omezují svobodu občanů. Jde o situaci, která tu prý 25 let ještě nebyla. 

Na Praze 6 bude Stárek kandidovat například proti baletnímu mistrovi Vlastimilu Harapesovi (ANO). „To si nemyslím, že by byla silná konkurence, to je normalizační umělec,“ podotkl Stárek.

Původní text ZDE.

 
Do politiky jej žene zejména vnitropolitická situace. „I když ta mezinárodní politická situace je taky nebezpečná. Já mám pocit, že to spojení vstupu oligarchů do politiky a ubývá občanských svobod, tak jak se levice pořád snaží přenášet rozhodování na stát, je skutečně pro svobodu občanů to nejhorší, co se může stát. To vytváří něco jako zárodky čínského modelu, kdy dole je socialismus a nahoře nějaká high society, která se společností ale nemá nic společného,“ uvedl Stárek. Vadí mu například omezování internetu nebo kuřácký zákon. On sám by do politiky chtěl vnést vizi o občanských svobodách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …