Jak si stojí Clintonová a Trump? Je tu další průzkum

30.07.2016 15:27

Nejnovější průzkum pro Reuters/Ipsos ukázal, že Hillary Clintonová nominovaná Demokratickou stranou do bitvy o Bílý dům proti Donaldu Trumpovi vede nad svým soupeřem z Republikánské strany o 6 procentních bodů. Zprávu přináší ČTK.

Jak si stojí Clintonová a Trump? Je tu další průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

„Bývalou ministryni zahraničí by nyní podle této ankety podpořilo téměř 41 procent respondentů, zatímco Trumpa 35 procent,“ píše agentura. Jiné průzkumy však ukazují odlišné údaje. Průzkum pro zpravodajskou CNN zveřejněný v pondělí tvrdí, že se Trump těší podpoře 48 procent voličů, zatímco Clintonová jen 45 procent. Jiný průzkum pro NBC News zase tvrdí, že Clintonovu v Bílém domě preferuje 46 procent, zatímco Donalda Trumpa by tam raději vidělo 45 procent lidí.

Celou zprávu naleznete zde

V tuto chvíli se tedy zdá, že výsledek listopadové politické bitvy o Bílý dům bude velmi těsný a není jasné, na čí stranu se nakonec přikloní voliči, potažmo volitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …