Jak si žijí imigranti v muslimském světě? Z této zpovědi "hostujících pracovníků" se vám udělá zle

01.08.2016 16:58

Indická ministryně zahraničí nechala poslat 16 tun potravinové pomoci lidem v nouzi. Šlo o indické občany žijící v Saúdské Arábii a Kuvajtu, kteří v současnosti přišli o práci a žijí v děsivých podmínkách. V podobné situaci se však nacházejí desetitisíce lidí. Informují Sky News.

Jak si žijí imigranti v muslimském světě? Z této zpovědi "hostujících pracovníků" se vám udělá zle
Foto: wikipedia
Popisek: Indická vlajka.

Indická vláda přispěchala na pomoc svým občanům, kteří se nacházejí ve svízelné situaci uprostřed cizích zemí. Přes deset tisíc Indů pracujících v Saúdské Arábii a Kuvajtu totiž v nedávné době přišlo o práci, a již několik měsíců nedostalo zaplaceno.

Tento problém poprvé vyplul na světlo světa, když jeden Ind napsal na twitter indické ministryně zahraničí Sušmy Swarajové, že zhruba 800 Indů ve městě Jeddah již tři dny nejedlo, a žádal, aby indická vláda zasáhla.

Swarajová spustila rozsáhlé vyšetřování, na základě kterého rozhodla, že žádný nezaměstnaný dělník nesmí být bez jídla a přikázala zorganizovat vyslání potravinové pomoci skrze indický konzulát v Saúdské Arábii.

„Mnoho Indů přišlo v Saúdské Arábii a Kuvajtu o práci. Zaměstnavatelé neplatili mzdy, zavřeli své továrny. Celkový počet indických dělníků, kteří čelí v Saúdské Arábii nedostatku potravin, přesahuje 10 tisíc lidí,“ napsala na svém twitteru.

Celý text zde

Problém se však netýká pouze indických dělníků, v podobné situaci se zřejmě nacházejí desítky tisíc dalších lidí. Podle jednoho indického deníku například jen firma Saudi Oger nezaplatila svým zaměstnancům plat za posledních sedm měsíců. Z jejích 50 tisíc zaměstnanců jsou 4 tisíce Indů.

Saúdská vláda uvedla, že se situací bude zabývat, a pokud se zprávy potvrdí, bude společnost pokutovat. Swarajová mezitím přišla s plánem na urychlený návrat indických pracovníků zpět do Indie.

Oznámila také zřízení pětí táborů pro dělníky bez práce, skrze které hodlá distribuovat potravinovou pomoc. V Saúdské Arábii a Kuvajtu se přitom nachází takřka 4 miliony Indů, kterým kvůli zhoršující se ekonomické situaci v regionu hrozí podobná situace, jako zaměstnancům Saudi Oger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…