Jak to bylo s aranžováním pomáhajících běženců po povodních? Rakouský bulvár zjistil více, došlo prý dokonce na pěsti

05.06.2016 19:22

Jak je to doopravdy s uprchlíky na objednávku, které si měli objednat němečtí novináři, aby mohli udělat pár snímků s běženci pomáhajícími při povodních? Občany, kteří viděli aranžmá scén to prý pobouřilo natolik, že došlo i na pěstní souboj. Rakouský bulvární deník Kronen Zeitung vnáší do tohoto případu více světla.

Jak to bylo s aranžováním pomáhajících běženců po povodních? Rakouský bulvár zjistil více, došlo prý dokonce na pěsti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Do německého Gmündu dorazili novináři a chtěli si natočit pár záběrů, na kterých by uprchlíci pomáhali s odstraněním následků po řádění mocného přírodního živlu. Jenže novinářské týmy dorazily s křížkem po funuse, protože  uprchlíci už v místě nepomáhali. Server bulvárního deníku Kronen Zeitung k tomu poznamenává, že novináře nenapadlo nic lepšího, než  scénu naaranžovat a zdokumentovat.

A to pobouřilo zdejší starousedlíky. Viděli totiž běžence, kteří na objednávku znovu uklízeli již uklízené domy. Novináři si je natáčeli a zřejmě jim nijak nevadilo, že si ani nedali práci s tím, aby běžencům půjčili odpovídající oblečení. Běženci uklízeli „zkázu“ jen v lehkém letním oblečení. Místní lidé uprchlíkům chtěli půjčit alespoń rukavice, ale novináři to prý odmítali.

Celý text v němčině naleznete zde

Základní nedorozumění tedy vzešlo z toho, že uprchlíci při odstraňování následků povodní opravdu pomáhali, jen ne v tom konkrétním místě, kde to novináři zdokumentovali. Pomáhali navíc dřív, než novináři přijeli. Ti si možná chtěli ušetřit práci s hledáním jiných míst, kde uprchlíci stále pomáhají, a vytvořili si vlastní „realitu“. Rakouská státní televize ORF se ale na tomto umělém vytváření modelové situace nepodílela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…