Jak to, že toho rasistického maniaka pustili do veřejnoprávního rozhlasu? Jan Čulík je zcela zhnusen výstupem J. X. Doležala

09.09.2017 15:32

Šéfredaktor Britských listů se rozčiluje nad tím, že Český rozhlas dává prostor publicistovi Jiřímu X. Doležalovi. Čulíkovi se zdá nepřijatelné, aby veřejnoprávní rozhlas poskytoval prostor takovému rasistickému maniakovi, jak Doležala sám nazývá. O publicistovi toho ovšem napsal ještě mnohem víc. Raději se podívejte sami.

Jak to, že toho rasistického maniaka pustili do veřejnoprávního rozhlasu? Jan Čulík je zcela zhnusen výstupem J. X. Doležala
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík

Jan Čulík nechápe, jak může veřejnoprávní Český rozhlas poskytovat prostor lidem jako je publicista Jiří X. Doležal. Pokud s tím neskončí, hrozí nám prý, že se navrátíme do časů hitlerovského Německa. Proč si to Čulík myslí? Nadzvedlo ho ze židle Doležalovo vyjádření, že server iRozhlas.cz je teď nejlepším zdrojem informací, ale rozhodně nemá takové „koule“, jako má časopis Reflex, pro který Doležal píše.

Není to tak dávno, co se rozepsal o své zkušenosti z ostravskými Romy, když se byl podívat na festival Colours of Ostrava. Doležal byl k ostravským Romům značně kritický a možná právě proto Čulík neumí pochopit, že Doležal dostává prostor.

„Tohle je základem všeho zla v dnešní České republice a povede to k její další destabilizaci. Rasističtí blázni a maniaci jsou normalizováni médii, která by kriminalitu neměla šířit. Základní právní a etické normy jsou ignorovány. Veřejnoprávní média společnost matou a destabilizují základní civilizační hodnoty. Pokud bude veřejnoprávní médium dávat prostor lidem, kteří otevřeně propagují rasismus, dostáváme se do třicátých let v Německu,“ rozzuřil se Čulík.

Celý komentář naleznete zde

Stejně tak se Čulíkovi nelíbí, že o uprchlické krizi Doležal hovoří jako o invazi. Jenže, pokud podobné projevy nezastavíme, můžeme se podle Čulíka dříve či později dočkat toho, že tu někdo bude chválit plynové komory.

„Co se stalo, že zmizely základní etické a právní normy? Co způsobilo, že to lidem nevadí? Bude napříště veřejnoprávní Český rozhlas chválit plynové komory a koncentrační tábory?“ ptá se v závěru Čulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…