Jak za Husáka! Klaus ml. pokračuje v tom, za co ho vyhodili: Lidi, ozvěte se

18.03.2019 10:44

Poslanec Václav Klaus mladší, jenž byl v sobotu vyloučen z ODS, přišel na serveru Novinky.cz s dalším svým komentářem týkajícím se suverenity České republiky. A přitom právě obdobná slova ho vlastně stála členství ve straně. Minulý týden totiž porovnal přijímání zákonů z Evropské unie k odsouhlasení židovských transportů.

Jak za Husáka! Klaus ml. pokračuje v tom, za co ho vyhodili: Lidi, ozvěte se
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

„V České republice dramaticky roste počet zákonů, které regulují občanům život. Kdybych zůstal u školství, řeknu, že před dvaceti lety jsme neměli žádný školský zákon (a učili jsme), dnes máme asi 300 stran školského zákona, zákon o pedagogických pracovnících a další a na ně navazující desítky vyhlášek a podzákonných norem (metodické pokyny a tak). A takhle je to u všeho,“ poznamenal Klaus mladší, jenž toto považuje za špatné. Podle něj to přináší nepřehlednost a složitost. 

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 17547 lidí

Podle jeho slov nejsme v současné době suverénní zemí, neboť jsme se suverenity vzdali podpisem Lisabonské smlouvy. „Ne celé, ale čím dál větší. U zákonů, které český parlament přijímá – zhruba tři pětiny pochází z EU. Jsou to nařízení a směrnice EU. Za vlády premiéra Sobotky 53 % přijatých zákonů bylo evropskou implementací, v prvním roce Babišovy vlády číslo stouplo na 57 %,“ zmínil Klaus mladší a poukázal na evropské implementace, kdy se takové zákony musí schválit, jinak by zemi hrozila obří pokuta. „Drtivá většina poslanců to proto schvaluje stylem jak ‚poslankyně dojička‘ za soudruha Husáka. Fik, ruce nahoru a jdeme dál,“ kritizuje Klaus mladší.

Původní text ZDE

Jak říká, často jde navíc o zákony, které by za normálních okolností Sněmovnou nikdy neprošly, dostaly by minimum hlasů a často by je ani nikdo nenavrhnul. „Jde často o důležité zákony: evropský zatykač, zákon o pobytu cizinců, GDPR a tak dále… Věci, které nechceme, nebo je chceme jinak – ale přijmout je musíme takhle,“ dodal a poukázal na to, že lidé ztrácejí kontrolou nad touto zemí.

„Ze tří pětin tu nevládne Babiš a spol., ale Merkelová s Junckerem a Bruselem,“ dodal. „Česká republika ztrácí den za dnem svou svrchovanost, český parlament z více než poloviny odmávává cizí zákony, které nejsou ve prospěch našich občanů. Je vám to jedno? Mně to vadí strašně,“ uzavřel.

Klaus již proti unijním předpisům brojil minulý týden, kdy na půdě Sněmovny přirovnal schvalování zákonů daných unijními předpisy k rozhodování židovských výborů o složení transportů do nacistických koncentračních táborů. Klause mladšího již tehdy strana vyzvala, aby poslanecký klub opustil. Klaus výzvu nevyslyšel. Připustil, že jeho příměr byl možná příliš drakonický. Klub v usnesení ale také konstatoval, že Klaus mladší svým jednáním ODS dlouhodobě poškozuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…