Jaké spojení je mezi Zemanem a Babišem? Do odhalování se pustil Dimun

05.02.2016 22:32

Petr Dimun odhalil na Deníku Referendum spojení mezi prezidentem Milošem Zemanem a ministrem financí Andrejem Babišem. Oba totiž mají zájem na destrukci politického systému a zároveň je pojí i jejich „přirozený cynismus“.

Jaké spojení je mezi Zemanem a Babišem? Do odhalování se pustil Dimun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dimun

ANO podle Dimuna postrádá politický program, který je tak proměnlivý jako nálady Andreje Babiše. Proto vidí Martina Stropnického jako ideálního kandidáta pro hnutí ANO. Je totiž herec, ochotný a „schopný kdykoliv profesionálně sehrát“ svou roli na příkaz svého nadřízeného.

A ministr financí Babiš má pak mnoho společného s prezidentem Zemanem. Ani jeden z nich nechce silnou sociální demokracii a oba jsou stejně cyničtí, stali se z nich tak přirození spojenci.

Dimun si myslí, že ANO již od samého počátku čeká odliv pravicových voličů, jelikož ti se ke straně obrátili v hysterii ze způsobu, jakým dopadla vláda Petra Nečase. Babiš je podle něj jen „podnikatel“, který své podnikání vystavil na oportunismu a ničení konkurence.

Babišův cynismus pak dokládá farmou Čapí hnízdo, jejíž samotný název obnažuje ministrovu „podnikatelskou filozofii“. „Čapí hnízdo je název románu a televizního seriálu z 80. let o kolektivizaci na východním Slovensku. Pěkný cynismus, že?“

Babišův plán je totiž být předsedou jednobarevné vlády a pro to potřebuje v politickém prostředí vykonat stejnou kolektivizaci, jakou učinil v prostředí potravinářském. Což je další věc, která jej pojí s prezidentem. „Destrukce politického prostředí je Miloši Zemanovi blízká a jako přímo volenému prezidentovi mu vyhovuje.“

„Miloš Zeman jako tribun lidu na Hradě, to by byla poslední, vynikající herecká akvizice Andreje Babiše. Lidový prezident a bavič na straně jedné a asketický premiér,“ který si mezitím udělá z republiky vlastní hřiště na straně druhé.

reklama

autor: spa

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…