Jaké volby, jaký prezident? Foldyna upřímně napsal čtenáři, co si myslí o dnešní Ukrajině

22.07.2014 16:08

Poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna kritizuje, že Ukrajina a Rusko nejsou schopny vyřešit svůj problém – ale stejně tak se česká vládní koalice nedokázala dlouho dohodnout, kdo bude kandidátem na eurokomisaře. Čtenář ParlamentníchListů.cz toto napsal samotnému Foldynovi s tím, zda by si neměl zamést před vlastním prahem.

Jaké volby, jaký prezident? Foldyna upřímně napsal čtenáři, co si myslí o dnešní Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

„Kritizujete ukrajinského prezidenta a obě strany za to, že nejsou schopny konflikt vyřešit. Vy ale nejste schopni se dohodnout ani v koalici nad tak ‚banálním‘ problémem, jako je eurokomisař,“ napsal čtenář Václav N. poslanci ČSSD. Od Jaroslava Foldyny se dočkal i odpovědi.

„Porovnávat politickou diskuzi v rámci koalice o vyslání našeho zástupce do Evropské komise s ‚volbou‘ prezidenta na Ukrajině kulhá na obě nohy. Mícháte hrušky s jablky,“ míní Foldyna.

„Nepodporoval jsem nikoho při volbě na Ukrajině, protože volba je slovo, které se k tomu, co probíhalo na Ukrajině, hodí jen málo. Považuji to, co se odehrálo na Majdanu, za zneužití oprávněného rozhořčení občanů nad stavem, kdy v zemi vládli oligarchové a korupce, což bylo využito ke státnímu převratu a jedny oligarchy vystřídali oligarchové druzí. V zemi je chaos a vláda bombarduje vlastní obyvatele. Domnívám se, že jde o geopolitický konflikt, nikoli o demokracii a blaho lidu Ukrajiny. Což považuji za smutné,“ dodal.

Celá odpověď ZDE

Další ze čtenářů ParlamentníchListů.cz se Foldyny zeptal na účast českých vojáků na misi v Afghánistánu, sám na tom totiž nevidí nic pozitivního. „Osobně jsem skeptický ke způsobu vedení tzv. boje proti terorismu. V zásadě i k upřímnosti tohoto boje, kdy na jedné straně je válčení v Afghánistánu, bombardování v Iráku, podpora podivných revolucí v Egyptě, Libyi a na druhé straně přátelské svazky se Saúdskou Arábií, podpora militantních muslimů v době jugoslávské krize v Bosně a na Kosovu,“ napsal mu poslanec.

„Tak se domnívám, že by naši vojáci měli bránit hodnoty demokracie nikoli účastí na misích, ale tam, kde je to reálně potřeba. Čímž vůbec nezpochybňuji hrdinství našich jednotek a vojáků, kteří jsou skvěle vycvičeni a nasazují svůj život,“ dodal.

Celá odpověď ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…