Jakl je proti trestu smrti. Stát nikomu život nedal

22.10.2012 20:11

Ladislav Jakl usiluje o kandidaturu na prezidenta. Lidem může nabídnout podporu existence Senátu, nechuť k evropským zákonům a odmítání trestu smrti. Stát totiž nikomu život nedal, tak ho nemá právo brát.

Jakl je proti trestu smrti. Stát nikomu život nedal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

„Trest smrti bych neobnovil. Zaprvé proto, že trest smrti nemůžeme obnovit,“ vysvětloval v diskusním pořadu na TV Pětka Ladislav Jakl. Podle jeho slov je Česko vázáno smlouvami, které mu ve znovuzavedení trestu smrti brání.

„A protože jsem proti němu,“ dodal i osobní motivaci. „Stát nikomu život nedal a stát ho nikomu brát nemá,“ uvedl Jakl. „Nevěřím v odstrašující účinky,“ poukázal také na častý argument příznivců trestu smrti. Podle Jakl má mnohem silnější odstrašující účinek, když se budou zločinci opravdu stíhat.

Jakl se staví odmítavě i k množství zákonů, a to jak státních, tak i unijních. Každý zákon je totiž podle něj omezení. „Senát má přece jenom jednu funkci, i když ji nevyužívá zcela,“ poukázal na to, že horní komora Parlamentu může blokovat špatné zákony. „Trošku přibrzdit tu mašinérii, ten buldozer,“ dodal.

Podobně mu vadí některé „zbytečné“ zákony z Evropské unie, například nařízení o okurkách či pomazánkovém máslu. „To si někdo platí velké prachy za kanceláře v Bruselu. A tak si lobbisté prosazují zákony,“ povzdechl si.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…