Jakl se pustil do Rychetského: Může za Havlovy amnestie a teď se utírá

10.01.2013 18:07

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský označil přípravu prezidentské amnestie za diletantství. V rozhovoru pro Radiožurnál to tajemník prezidenta Ladislav Jakl označil za hloupý výrok a Rychetského považuje za alibistu, který má máslo na hlavě kvůli amnestiím Václava Havla.

Jakl se pustil do Rychetského: Může za Havlovy amnestie a teď se utírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

Jakl se podivil, že se Rychetský „utírá do někoho jiného“, když sám diletantsky rozhodl o volbě prezidenta republiky, kde kandidát má mít 50 tisíc podpisů a nikdo žádný podpis nekontroloval.

Nikde a nikdo nezjišťuje, koho se amnestie týká

Výroky dále označil za naprostou hloupost. „Nikde, nikdy, nikdo neuvěřuje a nezjišťuje, koho konkrétně se amnestie týká. Všude je amnestie rozhodována v přísně utajeném režimu,“ zdůraznil Jakl.

Poukázal na případy vzpour ve věznicích, když se provalilo, že se chystá amnestie. „Víte, já nemám pana Rychetského za diletanta. Ale napadá mě jiné vysvětlení. Přece předseda ÚS musí vědět, že se předem nemůže vyjadřovat ke kauze, která mu za chvíli skončí na stole v podobě ústavní stížnosti,“ myslí si Jakl.

Rychetský má sám máslo na hlavě za Havlovy amnestie. Alibisticky si objednává vyloučení

Rychetského tedy označil za alibistu, který si objednává vyloučení za podjatost při projednávání ústavní stížnosti. Sám má prý máslo na hlavě za přípravu předchozích amnestií Václava Havla.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…