Jako by to se Zemanem nestačilo. Šarapatka opět něco vypustil a lidé píší hnusy

26.03.2021 22:30

Člen Rady České televize Zdeněk Šarapatka se opět pustil do své kolegyně v Radě ČT, ekonomky Hany Lipovské, a do prezidentky Institutu svobody a demokracie Jany Bobošíkové. Tentokrát jednu z žen označil za „psa“. Místo kritiky si za své gesto od svých příznivců naopak vysloužil uznání. „Vidím pouze svině,“ sneslo se poté na fotografii Lipovské s Bobošíkovou v diskusi. Došlo i na poděkování za Šarapatkovu práci.

Jako by to se Zemanem nestačilo. Šarapatka opět něco vypustil a lidé píší hnusy
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí
Šarapatka tentokrát reagoval na „úlovek“ pořadu Newsroom ČT24, jehož redaktoři se v úterý snažili Lipovskou s Bobošíkovou dobíhat u Poslanecké sněmovny, přičemž se šíří spekulace, že uvnitř měly jednat s Tomiem Okamurou a s Jaroslavem Faltýnkem.

Newsroom ČT24 spekuloval, že se dokonce mělo jednat o setkání s účelem dohodnutí na odvolání generálního ředitele ČT Petra Dvořáka.

Radní z pořadu vystřihl fotografii Bobošíkové s Lipovskou, jak kráčejí vedle sebe, a připojil k ní i fotku sebe se svým psem. Obě fotografie pak okomentoval: „Pes, přítel člověka…“

Přestože by se mohl zdát Šarapatkův počin vůči ženám vulgární, u svých příznivců na Facebooku naopak sklízí podporu. Někteří přispěvatelé naopak přitvrdili. „Na snímku č. 2 vidím akorát čuby, člověka ne,“ okomentovala fotografii Lipovské s Bobošíkovou uživatelka Eva Koláčková.



„To štěně za to samo nemůže. Všechno to odkoukalo od té staré čuby!“ míní v podobném komentáři další přispěvatel.



A došlo i na další vyhrocení diskuse. „To je sice pravda, ale nechápu, jak ty dva obrázky souvisí. Na jednom pes sice je, ale na druhém vidím pouze svině,“ komentoval Michal Novotný.


 

A za fotku s nepříliš vkusným popiskem se na Šarapatku dokonce snesla i slova díků. „Pane Šarapatko, díky za vaši práci. Vydržte prosím! Takových je nás málo, jako jste vy,“ ocenil radního uživatel Radek Otípka.



Sám Šarapatka se také zapojil do diskuse a po dotazu, zdali „si to Bobo pořídila v útulku“ odvětil, že jde o „ruské plemeno Chortaja borzaja“. „Nic z českých klecí,“ dodal.


Urážky pak od komentujících pršely dále.


Během svého úterního nahánění se reportér pořadu Newsroom ČT24 snažil se štábem Lipovskou s Bobošíkovou odchytit a vyzvědět, proč se procházejí v blízkosti Sněmovny, příliš však nepochodil. „Můžeme se zeptat, kam jdete? Jdete na jednání? Do Sněmovny jdete?“ zkoušel vymámit odpověď z Hany Lipovské, odpovědí mu však bylo mlčení.

Reportér tedy zkusil štěstí u Jany Bobošíkové. „Můžeme, paní Bobošíková, se zeptat, kam jdete?“ ptal se. A odpovědí mu bylo strohé „ne“. Reportér tedy vyzvídal, zda šlo o nějaké jednání. „Vy jste se zeptal, jestli se můžete zeptat, já vám říkám, že se nemůžete zeptat, tak neobtěžujte,“ odkázala reportéra do patřičných mezí, ale ten argumentoval, že je na veřejném prostranství, takže se „normálně ptá“.

A v pochodu se zkoušel zeptat, zda údajná návštěva má nějakou souvislost s jednáním Rady ČT. „Pane redaktore, neobtěžujte. Běžte dělat něco užitečnějšího,“ trvala na svém Bobošíková. „A vy tady děláte co?“ tázal se na oplátku. „Procházím se,“ zněla odpověď, ale to reportérovi nestačilo a ptal se, kam jdou. „Co je vám do toho?“ nenechala se vyslýchat Bobošíková. „Takže do Sněmovny nejdete, na nějaké jednání?“ zkoušel to ještě muž. „Pane redaktore, já nevím, co mám ještě udělat, abych vám dala najevo, že náš rozhovor skončil. Neobtěžujte prosím,“ opakovala Bobošíková. Reportér argumentoval, že je snad legitimní se zeptat. Bobošíková konstatovala, že se zeptal několikrát a tím rozhovor skončil.

Radní Šarapatka v minulosti podobně kontroverzními příspěvky rozhodně nešetřil. Velkou pozornost například způsobil před rokem, kdy společnou fotografii prezidenta Miloše Zemana a zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery okomentoval slovy „Smrt je popleta: dobří odcházejí...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…