Jako kdyby Česko a Slovensko vyzvaly Brusel, kdy zakáže rybolov. Ekonomka Šichtařová je pobouřena. Tohle by nás hodně poškodilo

27.03.2021 9:33

Nehoráznost! Ekonomka Markéta Šichtařová má pocit, že Evropská unie ztratila rozum a odřezává si jeden ze zbývajících solidních příjmů, které bude potřebovat ke splácení covidových dluhů.

Jako kdyby Česko a Slovensko vyzvaly Brusel, kdy zakáže rybolov. Ekonomka Šichtařová je pobouřena. Tohle by nás hodně poškodilo
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Markéta Šichtařová kroutí hlavou nad jednotlivými vládami evropských států.

„Asi neuhádnete, co mají společného Dánsko, Nizozemsko, Rakousko, Řecko, Irsko, Litva, Lucembursko a Malta: Jsou to země, které nemají automobilovou tradici. A právě tyto země nedávno vyzvaly Evropskou komisi, aby stanovila datum, po němž nebude možné v EU prodávat nové vozy se spalovacími motory. Celkem nehoráznost. Je to asi takové, jako kdyby ČR spolu se Slovenskem vyzvala Evropskou komisi, aby konečně řekla datum, kdy zakáže rybolov, protože v mořích ubývá ryb. Nebo by z ekologických důvodů tlačily na zákaz koupání na řeckých plážích. Prostě je naprosto nepřijatelné, když země, které danou věc nevyrábějí, tlačily na jiné země, aby si z ideologických důvodů zničily část své ekonomiky,“ napsala Šichtařová v komentáři pro server Echo24.cz.

Smutné podle ekonomky je, že mnoho politiků na tuto ideologickou mantru naskakuje a jsou ochotní zničit ekonomiku mnoha evropských zemí. A ještě se přitom nezdráhají argumentovat koronavirovou pandemií. Následování zelené ideologie sice může vypadat hezky, ale pokud přijdeme o automobilky, Česko a Slovensko na to podle Šichtařové doplatí vůbec nejvíc v celé EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …