Jako když přijede Cirkus Humberto. O nadšeném vítání Američanů promluvil Jiří Dolejš

03.04.2015 10:54

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš v rozhovoru s Martinem Veselovským pro DVTV označil veřejné demonstrování souhlasu či nesouhlasu s průjezdem amerického vojenského konvoje za statisticky okrajovou záležitost. Většina lidí nad tím prý mávla rukou. A nepřeceňoval by ani ty, kteří s nadšením vítali americké vojáky a například se s nimi fotili. Kdyby přijel na Letnou cirkus Humberto, také bychom se prý fotili s medvědem.

Jako když přijede Cirkus Humberto. O nadšeném vítání Američanů promluvil Jiří Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Jiří Dolejš je místopředsedou strany, která spoluorganizovala protesty proti průjezdu americké vojenské kolony územím České republiky. A protože byli nakonec v ulicích více vidět příznivci konvoje než jeho odpůrci, Veselovského zajímalo, jak to Dolejš vnímá.

Komunistický poslanec k tomu uvedl, že každý má právo na názor a že by počty lidí v ulicích zase tak nepřeceňoval. „Česká republika má deset milionů lidí. Jestli bylo pár tisíc lidí pro, pár tisíc lidí proti, je to statisticky okrajová záležitost,“ vysvětloval Dolejš s tím, že většinu lidí nechal průjezd konvoje chladnou. 

A nepřeceňoval by ani ty, kteří s nadšením vítali americké vojáky a například se s nimi fotili.  Někdo se prý s americkými vojáky fotil, protože je fanouškem vojenské techniky a pro někoho to prostě dle Dolejše byla atrakce. Podobně jako kdyby přijel na Letnou cirkus Humberto. Spousta lidí by se prý také šla vyfotit s medvědem. 

Celý pořad ke shlédnutí ZDE

Dolejš v pořadu rovněž uvedl, že neuspěli především ti, kteří hnali průjezd konvoje do extrému, přičemž u nás jsou prý přítomny dva extrémy. Jedním je nenávist ke všemu americkému, tvrdící že Američané jsou zločinci, vrazi a okupanti. Druhý extrém se zase vyznačuje nekritickým obdivem a slepou loajalitou vůči USA. Komunistický poslanec ale soudí, že většina obyvatel se nachází někde mezi a s těmito extrémy se neztotožňuje.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…