Jako za Protektorátu! Jiří Ovčáček vytasil silný kalibr na obranu Zemana

03.03.2016 13:57

Poté, co režisér Jan Látal vyzval svým filmem (Ne)mocný prezident hlavu státu Miloše Zemana k protialkoholní léčbě, spustil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček „spršku“ obranných slov. Využil k tomu jak svůj facebookový, tak i twitterový profil.

Jako za Protektorátu! Jiří Ovčáček vytasil silný kalibr na obranu Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

„Když antizemancovům chybí argumenty a podpora veřejnosti, musí nastoupit angažovaní umělci. Chovali se tak za druhé republiky, protektorátu, v 50. a 70. letech. A je tomu tak i nyní,“ zkonstatoval nejprve na Facebooku. Na Twitteru pak byl možná ještě ráznější. „Antizemanovcům došly argumenty, podporu veřejnosti nemají. Nasazují tedy angažované umělce a ‚odborníky‘, kteří otravují ovzduší v zemi,“ sdělil.

Následně pak ve svých komentářích pokračoval. „'Dílo' pana ‚režiséra‘ Látala mi připomíná ‚vtipy‘ v odporném protektorátním plátku Ejhle, které útočily na Jana Masaryka,“ napsal. Přiložil pak i odkaz na článek o protektorárním plátku (ZDE) s dovětkem: „Toto protektorátní svinstvo mi připomněl svým počinem pan režisér Látal.“

O hodinu později si Ovčáček vzal „na pomoc“ dokonce téměř tři roky starý článek ze serveru iDnes.cz. Ten informoval o tom, jak brněnskému aktivistovi Matěji Hollanovi byl poté, co právě spolu s režisérem Janem Látalem zveřejnil video proti Miloši Zemanovi a prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi, zablokován facebookový účet. „Pan ‚režisér‘ Látal se nyní tváří jako odborník na alkoholismus. Ve skutečnosti už roky brojí proti současnému prezidentovi. Společně s M. Hollanem se dokonce v roce 2013 veřejně angažoval proti zvolení Miloše Zemana. To opravdu neokecá,“ poukázal dnes Ovčáček. 

Na svůj Twitter si poté Ovčáček napsal v souvislosti s režisérem následující vzkaz. „V roce 2013 režisér J. Látal veřejně vyzýval k volbě K. Schwarzenberga nebo J. Dienstbiera. Všichni tři dodnes prohru nerozdýchali,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …