Jakub Janda: Klausova Trikolóra. Nové centrum zájmů Ruska a Číny

02.01.2020 14:35

Ředitel lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda nezahálí ani v novém roce. Zatímco na sklonku toho minulého rekapituloval, jak u nás vypadal boj proti čínskému a ruskému vlivu, nyní se rozhodl vyjmenovat, co nás čeká od Ruska a od Číny rok letošní. Pozor si máme dát na skutečně velký výčet ruských a čínských vlivových operací. Rusko a Čína se podle analytika chystá ovlivňovat výstavbu jaderných bloků či stavbu 5G sítí a pomoci k prosazení jejich zájmů jim má Trikolóra Václava Klause mladšího. O tu se má zajímat jak Čína, tak i Rusko, které se tam podle Jandy „chystá dosadit lidi z české dezinformační, vlastizrádné paramilitární a extremistické scény“. Ovlivněn však má být i premiér Andrej Babiš (ANO) či opoziční ODS. A uchráněn před čínským vlivem nebude ani předseda Senátu Jaroslava Kubera (ODS).

Jakub Janda: Klausova Trikolóra. Nové centrum zájmů Ruska a Číny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Anketa

Na svobodu slova už můžeme jen vzpomínat, říká předseda Senátu Kubera. Má pravdu?

88%
12%
hlasovalo: 19429 lidí
Janda varoval, že ruské vlivové operace, do nichž řadí Kancelář prezidenta republiky „a další ruské kolaboranty“, se budou snažit zapojit do výstavby nových jaderných bloků v Dukovanech a budou chtít pro tento účel „silou vnutit ruskou státní firmu Rosatom“.

Nemáme však dle jeho tvrzení dávat pozor jen na současného prezidenta Miloše Zemana, Rusové se totiž budou snažit „ochočit si některé budoucí prezidentské kandidáty“.

Pozor si máme dát i před hnutím Trikolóra Václava Klause mladšího, do něhož se dle Jandy Rusové chystají dosadit lidi z „české dezinformační, vlastizrádné paramilitární a extremistické scény“. Právě Trikolóra prý bude „hlavní politický projekt pro ruské zájmy do dalších let, jelikož prezident Zeman i KSČ končí“. S hnutím Trikolóra se Rusové chystají, jak Janda varuje, navazovat vazby.

A bez povšimnutí nezůstal ani premiér Andrej Babiš (ANO). „Ruské vlivové operace“ mají „politicky vydírat premiéra Babiše, aby se ve stavbě nových jaderných bloků rozeběhly státní penězovody, z nichž část ruských kolaborantů může žít“.

Následovalo téma čínského vlivu. „Čínské vlivové operace, tedy hlavně Kancelář prezidenta republiky a PPF“, se budou snažit podle analytika především „silou vnutit špionážní společnost Huawei do stavby českých 5G sítí“.

Dále se má Čína chystat „umlčet kritické hlasy o čínském režimu, jako jsou sinologové z projektu Sinopsis“ a stejně jako Rusové „ochočit si další budoucí prezidentské kandidáty“. „Komunikační kampaň Josefa Středuly skupina PPF už přes PR agenturu financovala a jemu to evidentně nevadilo,“ varoval před českým odborářem Josefem Středulou a jeho kandidaturou.

Ale to není vše. Čína totiž dle Jandy „navštíví“ i opoziční politiky, jelikož se chystá „získat co největší vliv uvnitř a v okolí ODS, protože to je zásadní strana pro jakoukoliv budoucí vládu bez Andreje Babiše“.

Závěrem pak ještě přiložil, že se budou Číňané „snažit se získat větší vliv na premiéra Babiše a jeho okolí“, „budou pokračovat v budování vlivu“ v Klausově Trikolóře a „snažit se na sílu zastavit únorovou cestu předsedy Senátu Jaroslava Kubery na Tchaj-wan“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…