Jakub Janda má strach: Další migrační vlna způsobí, že úvahy o referendu proti EU začnou být mainstreamem

27.07.2017 10:54

Někdejšímu gay pornoherci a aktuálně analytikovi z think-tanku Evropské hodnoty Jakubu Jandovi začíná být Česká republika malá. O jeho prvotřídní analytické postřehy je zájem dokonce až ve vzdálené Gruzii, kde poskytl rozhovor místnímu serveru Civil.ge.

Jakub Janda má strach: Další migrační vlna způsobí, že úvahy o referendu proti EU začnou být mainstreamem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Jandu gruzínský server zpovídal s ohledem na jeho záslužnou a statečnou činnost v boji proti ruským diverzantům, kteří chtějí uchvátit naši malou, ale hrdou zemičku. Sedmadvacetiletý Janda působí v čele projektu Kremlin Watch Program, v rámci kterého jsou zevrubně monitorovány snahy Ruska přivést Českou republiku pod své jho. „Rusko má v ČR asi 140 diplomatů, z nichž více než třetina pravděpodobně provádí zpravodajské úkoly,“ odhalil mladičký analytik.

Podle Jandy je alarmující, že v ruských spárech se ocitl i samotný prezidentský úřad. „Miloš Zeman je jedním z nejspolehlivějších spojenců Vladimira Putina a působí v podstatě jako takový kremelský trojský kůň. Jeho hlavním poradcem je navíc Martin Nejedlý, který je spojený s ruským koncernem Lukoil,“ uvedl Janda.

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19279 lidí

Celý rozhovor v angličtině najdete ZDE.

Janda si nicméně pochvaluje proaktivní přístup české vlády. „Od loňského roku vláda v rámci svých procesů ve větší míře čelí dezinformační hrozbě ze strany Ruska. Já osobně působím v rámci těchto procesů jako konzultant. Je to stále jenom začátek, ale Česká republika usiluje o to stát se v této oblasti jedním z ‚tahounů‘ na evropského kontinentu.“

V další pasáži se jako správný demokrat moderního střihu Janda obává referenda o Evropské unii. „Nebude se nejspíš konat v příštím roce, ale nakonec i Nigel Farage byl zpočátku považován za komickou figuru,“ vyjadřuje se o britském europoslanci výsměšně. „Další migrační vlna by mohla současných asi 40 % pro Evropskou unii dostat například pod 25 % a to by se již úvahy o referendu staly v podstatě mainstreamem.“

V závěru rozhovoru si ještě Janda povzdychl nad údajně nedostatečnou pomocí Evropy Ukrajině v jejím potýkání se s Ruskem. „Evropa dělá z mého pohledu pro Ukrajinu velmi málo. Jsem hrdý na to, že poskytujeme Ukrajině pomoc, ale je třeba tak učinit i v obranné oblasti. Všichni se shodneme na tom, že ruské tanky nemají na Ukrajině co dělat. Proč ale tedy nedodáme ukrajinské armádě i protitankové rakety?“ ptá se bojovně naladěný představitel Evropských hodnot.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…