Jakub Janda navrhl něco, na co zůstanete hledět. Nenadávejte mu, přečtěte si

12.08.2016 12:54

Na skutečnost, že bavorská rozvědka má „stovky hlášení“ o tom, že se mezi uprchlíky do Evropy infiltrovaly „úderné týmy ISIS“, upozornil na svém facebookovém profilu Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Odvolává se na vyjádření, které prý serveru Politico poskytl zástupce šéfa bavorské rozvědky.

Jakub Janda navrhl něco, na co zůstanete hledět. Nenadávejte mu, přečtěte si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Janda zavzpomínal na dobu před jedním rokem, kdy byla média plná přání mnoha lidí, kteří říkali, že ISIS přece neinfiltruje migrační vlnu, protože je to moc riskantní.

A poukázal na to, že sice ne systematické, ale občasné využití migrační vlny islamistickými radikály potvrdil Europol ve své výroční zprávě za rok 2015.

Pro islamisty dávají smysl obě cesty

Pro islamisty podle Jandy dávají smysl obě cesty. „Radikalizace a rekrutování evropských muslimů (jen v Německu či Francii tak dnes bezpečnostní služby sledují tisíce rizikových osob), tak migrační vlna. Tak mohou dosáhnout několika cílů najednou – radikalizace konkrétních etnokonfesních skupin mezi migranty proti sobě, rekrutace nových džihádistů z řad migrujících muslimů (na to přímo upozorňuje Europol), tak útoků krajní pravice na muslimské migranty, což povede k další radikalizaci a dalším rekrutům pro ISIS,“ vysvětluje Janda.

Evropa musí mít plán B

V tom podle něj tkví hrůzostrašnost situace, kdy se několik desítek tisíc nezaregistrovaných migrantů pohybuje uvnitř Německa a stát o nich skoro nic neví.

„V tom množství to lze těžko zvládat a mít pod kontrolou. A teď ještě začne další vlna, až Erdogan otevře stavidla,“ varuje Janda. Evropa tak podle něj musí mít plán B. A v čem by měl spočívat? „Tím by měly být námi vynucené, masivně financované a námi chráněné bezpečné zóny v severoafrických státech. Jinak dojde v řádu několika málo let k politické implozi Evropy,“ varuje Janda závěrem.

Celý text příspěvku Jakuba Jandy na jeho facebookovém profilu:

Bavorská rozvědka má "stovky hlášení" o tom, že se mezi uprchlíky do Evropy infiltrovaly "úderné týmy ISIS". V Německu máme úderné týmy i spící buňky, říká dle Politico zástupce šéfa bavorské rozvědky.

Pamatuji si, jak před rokem byla plná média přání mnoha lidí, kteří říkali, že ISIS přece neinfiltruje migrační vlnu, protože je to moc riskantní.

Byť ne systematické, ale občasné využití migrační vlny potvrdil Europol ve své výročce za rok 2015.

Pro islamisty samozřejmě dávají smysl obě cesty - radikalizace a rektutování evropských muslimů (jen v Německu či Francii tak dnes bezpečnostní služby sledují tisíce rizikových osob), tak migrační vlnu. Tak mohou dosáhnout několika cílů najednou - radikalizace konkrétních etnokonfesních skupin mezi migranty proti sobě, rekrutace nových džihádistů z řad migrujících muslimů (na to přímo upozorňuje Europol),tak útoků krajní pravice na muslimské migranty, což povede k další radikalizaci a dalším rekrutům pro ISIS.

V tom tkví ta hrůzostrašnost situace, kdy se oněch několika desítek tisíc nezaregistrovaných migrantů pohybuje uvnitř Německa a stát o nich skoro nic neví.

V tom množství to lze těžko zvládat a mít pod kontrolou. A teď ještě začne další vlna, až Erdogan otevře stavidla.

Evropa musí mít plán B. Tím by měly být námi vynucené, masivně financované a námi chráněné bezpečné zóny v severoafrických státech. Jinak dojde v řádu několika málo let k politické implozi Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…