Jakub Janda se raduje. Pročpak?

17.10.2016 11:28

Aktivista Jakub Janda z nevládní organizace Evropské hodnoty se na svém facebookovém profilu svěřil s tím, které události poslední doby mu udělaly radost.

Jakub Janda se raduje. Pročpak?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Jako první událost zmínil to, že německý ministr vnitra začal prosazovat, aby migranti byli vraceni z moře do center v severní Africe, kde bude zkoumán jejich nárok na ochranu. Janda přiznal, že taková centra bude potřeba vybudovat. „Nicméně to je zásadní posun v německé politice, byť zatím jen u ministra vnitra,“ upozornil.

Potěšilo jej také to, že „do Senátu jsme si navolili většinu rozumných demokratů, kteří ví, proč jsme Západ a demokracie, nikoliv sluhové a zaměstnanci“.

Zmínil rovněž, že „Zemanův fanklub úplně ve volbách vyhořel, až na pár výjimek“.

A také to, že už i Francie a Německo diskutují další sankce, tentokrát proti ruskému vraždění civilistů v Sýrii.

Anketa

Kdyby do sněmovních voleb šli společně lidovci a Gazdíkovi Starostové a nezávislí, volili byste radši je, nebo Kalouskovu TOP 09?

94%
hlasovalo: 8500 lidí

Poukázal na to, že podle FT budou evropští lídři diskutovat o tom, „jak nám Moskva zevnitř rozkládá demokratické systémy podporou extremistů“.

Janda má radost i ze zprávy, podle které americká administrativa veřejně obvinila Kreml z nepřijatelného zasahování do amerických voleb.

Také z toho, že na STRATCOM SUMMITu se sejde přes 150 západních expertů na čelení ruským dezinformačním a vlivovým aktivitám.

A rovněž z toho, že ruským dezinformačním aktivitám se konečně oficiálně začínají věnovat bezpečnostní složky. „Je to čím dál více považováno za vážnou hrozbu na úrovni extremismu nebo terorismu,“ podotkl Janda.

Na sociální síti kritizoval Václava Bělohradského, který ČSSD doporučuje, aby se začala snažit o městské levicové liberály a opustila tradiční voliče. „Lepší plán na úplné předání moci komunistům a Agrofertu neexistuje,“ podotkl k tomu Janda.

Janda se také obává toho, že „Agrofert začne debatu o umlčení České televize, protože je zbytečně drahá a tak“. „Bude plně podporován prezidentem Zemanem a částí obyvatelstva, kterému ČT neukazuje tu jeho ‚pravdu‘,“ myslí si.

Okomentoval také to, že Andrej Babiš po debaklu svých kandidátů navrhl zrušit Senát. „Příští rok asi navrhne zrušit další volby do Sněmovny, až Agrofert nedostane tolik, kolik si majitel přeje. Nebo zavést většinový systém, aby ho moc nerušila opozice,“ poznamenal Janda.

Podíval se také na poslední volby pohledem Moskvy: „Michal Hašek – out, Jaroslav Foldyna – hodně špatný, Zdeněk Škromach – out, Nejedlý & Mynář – :-D, Stanislav Huml – out, Jan Mládek – uvidíme, zdali úplně out. Vyčkáme na budoucí aktivity Jiřího Zimoly,“ napsal Janda.

Celé znění příspěvků Jakuba Jandy na jeho facebookovém profilu:

Pojďme se radovat z malých kroků dobrým směrem:

- Německý ministr vnitra začal prosazovat, aby migranti byli vraceni z moře do center v severní Africe, kde bude zkoumán jejich nárok na ochranu. Ty bude potřeba vybudovat, nicméně to je zásadní posun v německé politice, byť zatím jen u ministra vnitra.

- Do Senátu jsme si navolili většinu rozumných demokratů, kteří ví, proč jsme Západ a demokracie, nikoliv sluhové a zaměstnanci.

- Zemanův fanklub úplně ve volbách vyhořel, až na pár výjimek.

- Už i Francie a Německo diskutují další sankce, tentokrát proti ruskému vraždění civilistů v Sýrii.

- Evropští lídři budou diskutovat o tom, jak nám Moskva zevnitř rozkládá demokratické systémy podporovat extremistů, píšou FT.

- Americká administrativa konečně veřejně obvinila Kreml z nepřijatelného zasahování do amerických voleb, tedy jádra toho, proč jsme demokraciemi.

- V Praze se na našem STRATCOM SUMMIT sejde přes 150 západních expertů na čelení ruským dezinformačním a vlivovým aktivitám.

- Ruským dezinformačním aktivitám se konečně oficiálně začínají věnovat bezpečnostní složky. Je to čím dál více považováno za vážnou hrozbu na úrovni extremismu nebo terorismu.

To jsou věci, z kterých mám radost.

----------

Václav Bělohradský doporučuje ČSSD, aby se začala snažit o městské levicové liberály (kterých je tu asi pět plus voliči TOP09) a opustila tradiční voliče.

Lepší plán na úplné předání moci komunistům a Agrofertu neexistuje.

-------

Počkejte, až Agrofert začne debatu o umlčení České televize, protože je zbytečně drahá a tak.

Bude plně podporován rezidentem Zemanem a částí obyvatelstva, kterému ČT neukazuje tu jeho "pravdu".

Bude mnohem hůř a děti se za nás budou stydět, že jsme to dopustili.

Andrej Babiš po debaklu svých kandidátů navrhl zrušit Senát.

Příští rok asi navrhne zrušit další volby do Sněmovny, až Agrofert nedostane tolik kolik si majitel přeje.

Nebo zavést většinový systém, aby ho moc nerušila opozice.

----------

České (mezi)volby z pohledu Moskvy:

Michal Hašek - out

Jaroslav Foldyna - hodně špatný

Zdeněk Škromach - out

Nejedlý & Mynář - :-D

Stanislav Huml - out

Jan Mládek - uvidíme, zdali úplně out

Vyčkáme na budoucí aktivity Jiřího Zimoly.

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…