Jakub Janda se těšil, jak Trump prohraje. A když se ukázalo, že je vše jinak...

09.11.2016 20:11

Donald Trump v kampani sliboval, že udělá Ameriku znovu velkou. V anglickém originále to heslo znělo „Make America Great Again“. Analytik a zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda ale přišel s přesmyčkou, naznačující, jak se Amerika Donaldu Trumpovi za jeho snahu odvděčí.

Jakub Janda se těšil, jak Trump prohraje. A když se ukázalo, že je vše jinak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Jakub Janda již v minulosti prohlašoval, že ačkoliv se považuje za stoupence amerických republikánů, teď by volil Hillary Clintonovou. V tomto duchu koncipoval i svůj facebookový vtip, který publikoval ve volební úterý.

Trumpovo „Make America Great Again“ tedy Janda zkomolil na „Tonight, America will make Donald Trump loser again“. Česky – Amerika dnes večer udělá z Donalda Trumpa zase poraženého (existují i drsnějí překlady slova „loser“ jako „zkrachovalec“ či „posera“).

Jandovo přání se však ukázalo být spíše otcem myšlenky. To ovšem Jakuba Jandu nijak nerozhodilo a začal lamentovat nad skutečnými výsledky voleb. „Nejbrutálnější zpráva to je pro Litevce, Lotyše, Estonce či Ukrajince. Ti se připravují na plnohodnotnou ruskou okupaci a ví, proč to dělají,“ napsal o vítězství Donalda Trumpa.

A pokračoval: „Představte si to. Sedíte v Tallinnu, Rize či Vilniusu. Jste malý pármilionový národ, který zažil ruskou okupaci a vraždění. Vaši rodiče i prarodiče tím prošli. Strávíte dvacet let tím, že budujete svůj stát. Splníte všechny požadavky, jste přijati do aliance demokratických států.

Putinovské Rusko na vašem území provádí masivní špionáž, unáší vaše občany. Zpochybňuje vaše právo na vlastní stát. Jeho bombardéry narušují váš vzdušný prostor. A teď o vás váš klíčový spojenec řekne, že jste stejně jenom předměstí Ruska. A že vás možná nepřijde bránit“. Zdůraznil, že tyto malé národy jsou naši spojenci a musíme je bránit, bez ohledu na to, co si o tom myslí za Atlantikem.

A na závěr vyslovil prognózu, na koho se ruská propaganda, která zničila USA, zaměří příště: „Místo Ameriky se hlavním terčem ruských dezinformačních operací stane Německo v čele s kancléřkou Merkelovou. Je jedním z posledních lídrů, kteří ještě principiálně stojí Putinovi v cestě k silnému vlivu v západních státech.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…